Vágólapra másolva!
Az ausztriai Spielbergbe érkezik a hétvégén a Red Bull Air Race mezőnye, a világ leggyorsabb motorsportjának pilótái a Forma-1-es pálya felett szállnak versenybe a századmásodpercekért. Összesítésben Paul Bonhomme stabilan vezet, ám a helyi hős, Hannes Arch mindent megtesz majd, hogy megállítsa a brit diadalmenetét.

Szeptember 5-6-án a spielbergi Red Bull Ring ad otthont a világ leggyorsabb motorsportjának. Paul Bonhomme készülhet a legnagyobb nyugalomban: a brit 46 ponttal vezeti a világbajnokságot a 38 pontos ausztrál Matt Hall és a 30 pontos osztrák Hannes Arch előtt.

Idei teljesítményével Bonhomme a sportág történetének legsikeresebb versenyzőjévé vált, hiszen immáron 18 győzelem kötődik a nevéhez. A kétszeres világbajnok eltökélt, hogy begyűjtse a 19. diadalát is, ám van egy pilóta, aki mindenkinél jobban vágyik a sikerre.

Forrás: Redlemon.hu

Hannes Arch számára Spielberg presztízskérdés, hiszen hazai pályán tavaly csak egy hajszállal maradt le a győzelemről. Az osztrákot az is motiválja, hogy hiába volt gyors az előző futamon Ascotban, motorhiba miatt fel sem tudott szállni a legjobb nyolc párbajában. "Frusztráló, amikor az ember nem tud repülni. Ez az eset éhessé tett a sikerre, jó dolog, hogy pont az otthoni verseny előtt érzem ezt" - mondta Arch.

Besenyei Péter Forrás: Redlemon.hu

Besenyei Péter eddig két versenyen indult el új gépével: Budapesten és Ascotban is a hatodik helyen végzett. "Minden egyes repüléssel jobban kiismerem és belakom a gépet. Ascotban nagyon megszerettem a repülőt, így nagy reményekkel vágok neki a spielbergi futamnak. Ez egy gyönyörű helyszín, ahol mindig sok a magyar néző. Maga a vonalvezetés nem túl bonyolult, de az egyszerű pályákon is könnyű hibázni" - mondta Besenyei Péter, aki 8 pontjával jelenleg a 11. a tabellán.