Vágólapra másolva!
Átjutott az Indiai-óceánon, jelenleg Ausztráliától délre hajózik a Spirit of Hungary, Fa Nándorral és új-zélandi társával, Conrad Colmannal a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen, melyen továbbra is a hetedik helyen halad.

Fa Nándorék az elmúlt héten kifejezetten jó tempóban szelték az óceánt, de nem változott a különbség sem az éllovas Cheminées Pujoulat-val, sem a közvetlenül előttük haladó, hatodik One Planet, One Oceannel szemben.

Az előbbi 4000, utóbbi pedig több mint 700 mérfölddel hajózik a Spirit of Hungary előtt.

Mindez időkülönbségre lefordítva azt jelenti, hogy az elsőtől 11 napra és 7 órára, míg a hatodiktól 2 napra és 2 órára vannak Fa Nándorék, akik kedden éjszaka vitorláztak el a Leeuwin-foknál.

A versenyben több mint ezer mérföldes előnnyel vezet a Bernard Stamm irányította Cheminées Pujoulat a múlt heti kényszermegállója ellenére is második Neutrogena, valamint a harmadik GAES előtt.

Fa a horizontot kémleli Forrás: spiritofhungary.hu

A negyedik helyen a Renault Captur hajózik, s az elmúlt hetekben szorosan követte a GAES-t, ám a szerencse most elpártolt Jörg Riecherstől és Sébastien Audigane-tól, mivel a jobboldali kormánylapátjuk súlyosan megsérült, s a javításhoz kénytelenek kikötni, ezért visszafordultak Új-Zéland felé.