Miklós Edit: Kevés volt az oxigén

Miklós Edit Beaver Creek, 2015. február 9. 
Miklós Edit az alpesi síelők világbajnokságának noi kombinált versenyében a Colorado állambeli Beaver Creekben 2015. február 9-én. (MTI/AP/Marco Trovati)
Beaver Creek, 2015. február 9. Miklós Edit az alpesi síelők világbajnokságának noi kombinált versenyében a Colorado állambeli Beaver Creekben 2015. február 9-én. (MTI/AP/Marco Trovati)
Vágólapra másolva!
A hazai síszövetség vezetősége szerint bár pechesek voltak, így is szép eredményeket értek el a magyar versenyzők az egyesült államokbeli Beaver Creekben múlt vasárnap zárult alpesisí-világbajnokságon.

Kaszó Klára, az MSíSZ ügyvezető elnöke a keddi sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a csapat nagyszerűen teljesített, csak "nüanszokon" múlt, hogy nem ért el jobb eredményeket.

"Természetesen kiemelendő Miklós Edit 13. helye lesiklásban, hiszen ez a magyar alpesisísport legjobb világbajnoki eredménye, amely külön értékes azért, mert az egyes számok első 15 helyezettje a világkupára rajtlistapontokat szerzett" - mondta Kaszó Klára, aki kiemelte még Kékesi Márton szuper-óriásműlesiklásban elért 49. helyét, illetve az óriás-műlesiklásban szerepelt Farkas Norbert síelését, és a műlesiklásban indult Samsal Dalibor teljesítményét.

Profi hozzáállás

"A fiatal versenyzőink elsősorban azért kaptak lehetőséget, hogy tapasztalatot gyűjtsenek, ugyanis minden egyes nemzetközi viadalon való részvétellel csak gyarapodik a tudásuk" - jelentette ki a szövetség ügyvezető elnöke, aki "profi hozzáállásuk" miatt dicsérte a csapat tagjait. Kaszó Klára szerint a vb színvonala a szervezés szempontjából kiemelkedő volt, a kvalifikációs versenyeket is profi körülmények között, több ezer néző előtt bonyolították le, kitért arra is, hogy az eseményen 68 ország 500 sízője vett részt.

Miklós Edit az alpesi síelők világbajnokságának noi kombinált versenyében a Colorado állambeli Beaver Creekben Forrás: MTI/AP/Marco Trovati

Miklós Edit a lesiklóversenyre visszatekintve azt mondta, amikor leért a pályán, csalódott volt, utólag azonban már pozitívabban értékeli saját pályafutása és Magyarország legjobb világbajnoki eredményét.

"Összességében fárasztó volt a vb, 2000 méteren volt a szállásunk, a rajt pedig 3500-on, egyszer-egyszer úgy éreztem, kevés az oxigén" - emlékezett vissza a lesiklásban olimpiai hetedik, világkupa-harmadik Miklós Edit, aki azt is elmondta, hogy legközelebb a február utolsó hétvégéjén sorra kerülő bulgáriai vk-versenyen áll majd rajthoz.

Kovács Barnabás szövetségi kapitány szerint a vb magyar szempontból "szép volt", mindenki a tudásának megfelelően, tisztességgel versenyzett. "Jó úton járunk és reméljük, hogy a fiatalok közül egyre többen felnőnek majd a világklasszisunk, Miklós Edit mellé" - összegzett a kapitány.