Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert, a legutóbbi gyorsasági túraautó-világbajnokság negyedik helyezettje honlapján magyarázta el, miért marad továbbra is a Zengő Motorsport versenyzője, miközben lehetősége lett volna gyári pilótaként versenyezni a 2015-ös idényben. 

Többen úgy ítélték meg, hogy a közel tízéves közös történetünk Zengő Zolival a tavalyi negyedik helyezéssel csúcsosodott ki, és eljött a továbblépés ideje. De én ezt nem így gondoltam.Zolival még az első közös szezonunkban megfogalmaztunk egy vágyat: együtt akarunk világbajnoki címet szerezni - írja Michelisz a honlapján.

A WTCC sorozat 4. helyén végzett pilóta, aki két gyári versenyzőt is maga mögé utasított, egyelőre egy évre tervez, nem tudja még, hol versenyez 2016-tól, de nem zárta ki, hogy hamarosan gyári pilótaként áll rajthoz.

Michelisz a szezonzárón a dobogón Forrás: Michelisz.hu

Michelisz bízik benne, hogy a támogatóknak és javuló renoméjának köszönhetően egész évben kiegyensúlyozottan tudnak majd versenyezni, hiszen több tesztelési lehetőség mellett nagyobb alkatrészállományt is felhalmozhatnak.

„Bár minden területen fejlődünk, sőt a teszteken szerzett tapasztalataim alapján az autó is versenyképesebb lesz, ez még nem jelenti azt, hogy átrohanunk a mezőnyön, és a világbajnoki cím a minimum – írja Michelisz, majd hozzáteszi, ennek ellenére van esély a világbajnoki címre.