Michelisz és az autója is gyorsabb lesz 2015-ben

Michelisz Norbert
A 2015-ös autó látványterve
Vágólapra másolva!
A 2015-ös szezonban is a Zengő Motorsport pilótája lesz a túraautó-világbajnokságban tavaly negyedik helyen végző Michelisz Norbert, aki annak ellenére jobb eredményt vár magától, hogy nem lett gyári pilóta. Nem sajnálja, hogy így kevesebbet fog keresni, hanem örül, hogy több tesztlehetőséghez jut. 

"Lelkileg, érzelmileg nagyon fontos nekem az a közeg, ami a Zengő Motorsportnál körülvesz. Ez egy olyan tényező, ami sokat segít abban, hogy a legjobbat tudjam kihozni magamból, így amikor válaszút elé kerültem, az volt a számomra legvonzóbb alternatíva, ha ebben a közegben maradva tudok előrelépni" - mondta a pilóta a WTCC Blognak.

A 2015-ös autó látványterve Forrás: Zengomotorsport.hu

Michelisz döntését az is befolyásolta, hogy nem akarta kockára tenni a Zengő Motorsport helyzetét sem, hiszen a csapatot együtt építették, közösen alakították ki a támogatói kört is.

A pilóta úgy gondolja, ő is és az autó is gyorsabb lehet jövőre, a Hondával közös tesztek segítségével szakmailag közelebb került a gyári projekthez, kíváncsiak a véleményére, adataira, gyorsaságára. Közelről érezhette az új alkatrészek ízét, hatását. Erre korábban még nem volt példa.

A 2015-ös autó látványterve Forrás: Zengomotorsport.hu

"Az autónkban ott a tartalék, ha van teszt, ahol kiautózzuk. Egy szédületes magyar közönséggel, egy magyar csapatnál is megteremthetjük a hat teszt lehetőségét! A teszt a 2015-ös évben nem opció, hanem a versenynaptárunk és a költségvetésünk része. Ez például a javuló feltételrendszerünk egyik összetett eleme. Persze, így mindenünk drágább lett. Egy jó teszten másfél versenynyi kilométert teljesítünk, ugyanazon a brutális kopóalkatrész áron. De eredmény csak így lesz. Nem győzöm megköszönni minden támogatónak, hogy ez megvalósulhat" - írja a pilóta nevében a Zengő Motorsport honlapja.

Michelisz Norbert tervezett versenyoverálja Forrás: Zengomotorsport.hu


Nem a pénz döntött

"Norbi a lehetséges váltás kapcsán többször elmondta, hogy a döntés legkevésbé sem a személyes anyagi érdekei mentén fog rendeződni. Természetesen a pénz is fontos, ne kamuzzunk már, de az autóversenyző életpálya nem csupán a pillanatnyi fizetésedről szól, hanem egy feltételrendszerről, amit ha megkapsz, tovább tudsz lépni, ha nem, akkor nem" - írja a Zengő Motorsport.

A csapat a spanyolországi Circuit de Barcelona-Catalunya versenypályáján már meg is kezdte a felkészülést az előttünk álló szezonra.

A 2015-ös túraautó-világbajnokság lesz a tizenötödik túraautó-világbajnoki szezon, amely március 8-án veszi kezdetét az Argentin Nagydíjjal és november 22-én fejeződik be Katarban.

A WTCC Blog videója a barcelonai tesztről