Vágólapra másolva!
A Magyar Karate Szövetség elnöke szerint sportágának igen jó az esélye arra, hogy ott legyen a 2020-as tokiói olimpia műsorán.

Mészáros János a csütörtöki sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a karate évek óta ott áll az olimpia kapujában, de eddig belépnie nem sikerült, főleg sportpolitikai okokból. Mára viszont változott a helyzet, s a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) rendezési szabályainak módosulásával, azzal, hogy a házigazda egy vagy több sportágat beemelhet az ötkarikás programba, Tokióban a karate is debütálhat.

"Már csak azért is - tette hozzá az MKSZ első embere -, mert a japán fővárosban működik a Karate Világszövetség (WKF) titkársága, japán a főtitkár, és a legfőképpen, mert Japán a karate őshazája."

Az elnök elmondta, hogy a keleti harcművészetből formálódott sportág mostanra nagyon felkészültté vált az olimpiai bemutatkozásra is, nézhető lett, a legutóbbi világbajnokságon már 120 ország képviseltette magát.

"Legkésőbb egy éven belül döntés születik olimpiai felvételünk ügyében. Nagyon reménykedünk, hogy pozitív lesz a válasz" - mondta.

Hozzáfűzte, hogy Magyarországon is népszerű, és nemzetközileg is egyre eredményesebb a karate, a szövetség pedig arra készül, hogy 2020-ban vagy 2022-ben vb-t rendezzen.

"Jó lenne, ha már olimpiai sportágként fogadhatnánk a világ legjobbjait hazánkban" - jelentette ki Mészáros János.