Miklós Edittel indul az alpesi sí világbajnokság

Miklós Edit akció bukósisak felirat FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ rajtszám sportoló SZEMÉLY St. Moritz, 2015. január 24.
Miklós Edit az alpesi sí Világkupa St. Moritzi versenye női lesiklásának 2015. jan
St. Moritz, 2015. január 24. Miklós Edit az alpesi sí Világkupa St. Moritzi versenye női lesiklásának 2015. január 24-ei futamában. (MTI/EPA/Gian Ehrenzeller)
Vágólapra másolva!
Február 2-án a megnyitó ünnepséggel megkezdődik az alpesi sí világbajnokság a Colorado állambeli Vail-Beaver Creekben. A sportág egyik legjelentősebb megmérettetésére vasárnap utazik ki a magyar csapat első fele, és ott csatlakoznak Miklós Edithez, aki már a helyszínen tartózkodik.

A magyarok közül elsőként a St Moritz-i Világkupa 3. helyezettje, Miklós Edit utazott ki, és azonnal meg is kezdte az edzéseket. A vébé első versenyszámában, a női szuper-óriásműlesiklásban áll rajthoz kedden.


Dr. Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke a reális elvárásokról és az álmokról a kiutazás előtt nyilatkozott.

A cél a tisztes helytállás

"Az idei szezonban eddig elért felnőtt és utánpótlás sikereink már messze túlszárnyalták a korábbi évek eredményeit. A csapat egészétől tisztes helytállást várunk, elsősorban a továbbfejlődéshez szükséges tapasztalatszerzés miatt utazhatnak fiatal versenyzőink. Nagy öröm, hogy Kékesi Márton kvalifikálta magát SG-ben. Samsal Dalibortól elvárás, hogy 15-ben végezzen szlalomban, reméljük, sikerül teljesítenie a pályát, és akkor ez egy reális célkitűzés lehet. A többi férfi versenyzőnél nagy szakmai sikerként fogjuk értékelni, ha sikerülne bekerülniük a fináléba a kvalifikációs futamokból" - mondta Kaszó.

Miklós Edit álmaiban vb-érem szerepel Forrás: MTI/EPA/KEYSTONE/Gian Ehrenzeller

A szövetség ügyvezetője azt is elmondta, a világbajnokságon Miklós Edit számára a legjobb tízbe kerülés az alapcél, ő maga szeretne a legjobb hatban végezni, az álom pedig a dobogó bármelyik foka, de ez is realitás eredmény lenne, hiszen Edit bebizonyította, hogy képes dobogós helyen végezni.

Az alpesi sí vb programja a magyarok várható szereplésével:


2015. feb. 3. szuper-G/nők MIKLÓS Edit
2015. feb. 4. szuper-G/férfiak KÉKESI Márton
2015. feb. 6. lesiklás/nők MIKLÓS Edit
2015. feb. 7. lesiklás/férfiak
2015. feb. 8. szuper kombináció (lesiklás és műlesiklás) /férfiak
2015. feb. 9. szuper kombináció (lesiklás és műlesiklás) /nők MIKLÓS Edit
2015. feb. 10. csapat
2015. feb. 12. óriás-műlesiklás kvalifikációs verseny/férfiak: SAMSAL Dalibor, FARKAS Norbert, BENEDEK Patrik, SZŐLLŐS Barnabás/NAGY Bence

óriás-műlesiklás/nők MIKLÓS Edit, BERECZ Anna, CSIMA Réka, EIGLER Patrícia

2015. feb. 13. óriás-műlesiklás/férfiak (kvalifikációból bekerülő versenyzők)
2015. feb. 14. műlesiklás kvalifikációs verseny/férfiak: KÉKESI Márton/NAGY Bence, SZEPESI Bertold, SZŐLLŐS Benjamin

műlesiklás/nők: BERECZ Anna, BERECZ Réka, CSIMA Laura, MARÓTHY Mónika

2015. feb. 15. műlesiklás/férfiak: SAMSAL Dalibor, és a kvalifikációból bekerülő versenyzők