Újra csalt a Patriots?

AFC Championship - Indianapolis Colts v New England Patriots GettyImageRank1 Topics SPORT HORIZONTAL American Football - Sport Looking USA STADIUM Massachusetts Foxborough - Massachusetts New England Patriots Indianapolis Colts Bill Belichick NFL Gillette
FOXBORO, MA - JANUARY 18: Head coach Bill Belichick of the New England Patriots looks on from the sidleine in the first quarter against the Indianapolis Colts of the 2015 AFC Championship Game at Gillette Stadium on January 18, 2015 in Foxboro, Massachusetts. Elsa/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ismét csalással vádolják a Super Bowlba jutott New England Patriots amerikaifutball-csapatát.

A New England vasárnap az Amerikai főcsoport döntőjében nagyon simán, 45-7-re verte az Indianapolis Colts együttesét, ám a Sports Illustrated szerint a liga elkezdett vizsgálódni, mert állítólag túl laposak voltak a labdák.

A szabályok szerint mindkét csapat 12 labdát hoz magával, a mérkőzés bírói ezek közül választanak ki nyolcat, leellenőrzik őket, lezárják, majd a meccs előtt átadják a hazai csapat illetékeseinek, onnantól kezdve a házigazda felelőssége, hogy mely labdákkal mikor játszanak.

A puhább jobb

A Sports Illustrated azt írja, hogy elvittek egy labdát a vasárnapi AFC-döntö közben leellenőrizni, mert állítólag puhább és könnyebb volt, de azt egyelőre nem tudni, hogy mi lett a vizsgálat eredménye. A puhább labda főleg esőben jelenthet előnyt, hiszen könnyebb megfogni, márpedig a Colts elleni meccsen ilyen körülmények voltak.

Bill Belichick a vasárnapi döntőn Forrás: AFP/Elsa

Nem ez lenne az első eset, hogy Bill Belichick vezetőedző és a New England tiltott eszközökhöz folyamodik, 2007-ben például illegálisan videózták le az ellenfeleket, belógtak az edzésekre, amiért komoly pénzbüntetést kaptak, és draftjogokat vettek el tőlük. Ha most is bebizonyosodik a csalás, az a mérkőzés eredményére valószínűleg nem lesz kihatással, de újabb büntetéseket kaphat a klub.