Sastin Marianna aranyérmes

Sastin Marianna Baku, 2015. június 15.
Az I. Európa Játékokon a női birkózás 60 kg-os súlycsoportjában aranyérmet szerzett Sastin Marianna a dobogón az azerbajdzsáni Bakuban 2015. június 15-én.
MTI Fotó: MOB / Szalmás Péter
Baku, 2015. június 15. Az I. Európa Játékokon a női birkózás 60 kg-os súlycsoportjában aranyérmet szerzett Sastin Marianna a dobogón az azerbajdzsáni Bakuban 2015. június 15-én. MTI Fotó: MOB / Szalmás Péter
Vágólapra másolva!
Sastin Marianna aranyérmet nyert a birkózók 60 kilogrammos súlycsoportjában a bakui Európa Játékokon.

A 31 éves magyar versenyző a román Anca Petrea 14-3-as legyőzésével "melegített", majd a negyeddöntőben a bolgár Tajbe Juszein ellen úgy nyert, hogy a végeredmény 4-4 lett, de neki volt több nagyobb értékű akciója.

Az elődöntőben az ukrán Okszana Herhelt technikai tussal győzte le a 2013-ban világbajnok magyar birkózó, azután az orosz Szvetlana Lipatovával találkozott. A döntőben végig nagy fölényben volt Sastin, könnyedén került ellenfele mögé, egyszer kis híján tusolta is, végül 7-0-ra nyert.

0-3-nál sem pánikolt

"Szerencsére sikerült áthidalni az alapozó és a versenyidőszak közötti részt annyira, hogy itt most minden jól menjen. Egész nap meg tudtam őrizni a hidegvéremet, még akkor is, amikor a bolgár 3-0-ra vezetett ellenem. Annyira jó volt az állóképességem, hogy

, nagyon jól ment a birkózás" - nyilatkozta a Digisportnak Sastin.

Sastin aranya Forrás: MTI/Mob / Szalmás Péter

Számára ez a verseny önbizalom növelő volt a szeptemberi, olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt, amelyen ebből a mezőnyből többen is - hozzá hasonlóan - az 58 kilogrammos kategóriában indulnak majd.

Az első nem kajakos arany

Sastin a magyar csapat harmadik aranyérmét szerezte. Hétfőn délelőtt a Szabó Gabriella, Vad Ninetta, Kozák Danuta, Kárász Anna összeállítású női kajaknégyes 500 méteren, a Kammerer Zoltán, Szalai Tamás férfi kajakos páros pedig 1000-en győzött. Ugyancsak reggel Vajda Attila harmadik lett a kenuegyesek 1000 méteres számában.

A hétfői napot megelőzően egy dobogós helye volt a magyar csapatnak: a birkózó Korpási Bálint szombaton ezüstérmet szerzett a kötöttfogásúak 71 kilogrammos kategóriájában.