Vágólapra másolva!
Meglepő eredményt hozott a gyorsaságimotoros világbajnokság Japán Nagydíja, ahol a vb-címért küzdő Valentino Rossi és Jorge Lorenzo előtt Dani Pedrosa végzett az élen. Rossi okos taktikával növelte az előnyét Lorenzo előtt. 

MotoGP, Japán Nagydíj:
1. Dani Pedrosa (spanyol, Honda)
2. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) +8.573
3. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) +12.127
A vb-pontverseny állása: 1. Rossi 283 pont, 2. Lorenzo 265, 3. Marc Márquez 197

Lorenzo hatalmas iramban kezdte a Japán Nagydíjat, gyorsan komoly előnyt épített fel, és úgy nézett ki, simán megnyeri a futamot. A vb-éllovas Rossinak esélye sem volt támadni, de váratlanul segítséget kapott Dani Pedrosától, aki Lorenzo nyomába eredt, és így magával húzta az olasz klasszist is.

A hajrához közeledve úgy nézett ki, nagyot csatázhatnak hárman, de kiderült, hogy a futam elején diktált őrült iramban elfogyott Lorenzo gumija. Öt körrel a vége előtt hibázott, majdnem ki is esett, és riválisai könnyedén elmentek mellette.

Dani Pedrosa és Valentino Rossi csatája Forrás: AFP

Rossi innentől nem szaggatta szét magát, hagyta, hogy Pedrosa simán megnyerje a futamot (a héten ugyebár már a másodikat), ő pedig bejött másodiknak, amivel 14-ről 18 pontra növelte az előnyét a tabellán Lorenzo előtt. Három futam van hátra, még semmi nem dőlt el.