Vágólapra másolva!
Amerikában egészen mások az íratlan sportszerűségi szabályok, de mindig képesek vagyunk meglepődni azon a képmutató prűdségen, amit néhány esetben az amerikaiak produkálnak. Vagy csak a kanadaiakat utálják? Baseballról lesz szó. 

José Antonio Bautista nem kanadai (hanem dominikai), de a Toronto Blue Jays játékosa, és jelen pillanatban az egész Egyesült Államokban az első számú közellensége. Legalábbis jelenleg azon pörög az összes közösségi médiacsatorna az USA-ban, hogy milyen sportszerűtlenül viselkedett, pedig igazából nem is csinált semmit.

Illetve nagyon is csinált. Az amerikai baseballidény rájátszásának első körében a Toronto komoly bravúrt bemutatva 0-2-ről fordított 3-2-re a Texas Rangers ellen, és továbbjutott a következő körbe (a Kansas vár rá). Bautista a hősies fordításra tette fel a koronát azzal, hogy a 7. inningben döntetlen állásnál hárompontos home runt ragasztott a lelátóra, majd örömében elhajította az ütőjét.

Mi sem igazán értjük, miért, de Amerikában most az az első számú téma, hogy sportszerűtlenség volt-e Bautista tette, jó példát mutatott-e ezzel a gyerekeknek (a kölyökligában ilyesmiért valóban kiállítás jár), és hogy általában jó üzenet-e ez a fajta ünneplés.

Ezek után vicces lenne elképzelni, mit szólnának a helyiek egy igazi Ibrahomovic-ünnepléshez, az ellenfél táborát csendre intő gólörömhöz, vagy úgy általában Diego Costához.