Berki Krisztiánban ég a tűz, felállna a nulláról

Berki Krisztián, tornász
Glasgow, 2015. október 26. Berki Krisztián a glasgow-i tornász-világbajnokság lólengésének selejtezőjében 2015. október 26-án. (MTI/AP/Matthias Schrader)
Vágólapra másolva!
Berki Krisztiánnak alig maradt esélye, hogy ott legyen a riói olimpián. A magyar tornászválogatott csapatvezetője szerint nem jó a sportág olimpiai kvalifikációs rendszere, de az olimpiai bajnok nem csügged, mindent köszön, és kész újra harcba szállni. 

Altorjai Sándor csapatvezető szerint a 30 éves olimpiai bajnok esete ismét rávilágított, hogy

nem jó a sportág olimpiai kvalifikációs rendszere.

"A szerspecialisták számára négy év munkája ebben az egy percben dől el, és nincs további lehetőség. Nagyon szomorúak vagyunk Krisztián miatt, aki mindent megtett, bár a sérülése miatt nem tudott annyit edzeni, de otthon is, itt is biztatóak voltak a gyakorlatok a tréningeken. Neki is, de nekünk is nehéz lesz feldolgozni, hogy négy sikeres év után nem lesz ott az olimpián. Mindenesetre tegnap este hosszabban beszélgettünk, és Krisztián azt mondta,

- közölte Altorjai Sándor.

A sportvezető szavait támasztotta alá Berki is, aki először szólalt meg hosszabban a balul sikerült verseny óta.

"Vannak az életben bepótolhatatlan dolgok! Ami elmúlt, azon már nem tudunk változtatni, megvolt a lehetőségünk, de ez így alakult! Sajnos, ez az év úgy alakult, ahogy eddigi pályafutásom alatt még egyik sem.

Nehéz év volt és sokszor kellett a nulláról felállni,

újra és újra visszaküzdeni magunkat oda, ahova tartozunk!" - írta Berki, miután elrontotta gyakorlatát a selejtezőben, és lemaradt a lólengés döntőjéről a glasgow-i torna-világbajnokságon.

Berki Krisztián a glasgow-i tornász-világbajnokság lólengésének selejtezőjében Forrás: MTI/AP/Matthias Schrader

Berkinek az első háromban kellett volna végeznie a döntőben az olimpiai kvótához, és mivel valószínűleg be sem jut, oda lehet az olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar klasszis riói kvalifikációja.

Ennek ellenére olimpikonunk nem csügged.

"Ott van a helyünk a legjobbak között, ha valamit, akkor ezt minden porcikámban érzem! Ha visszatekintek az elmúlt 13 évre, akkor egy olyan pályafutást látok, amit szerintem se én, se az edzőm, Kovács István nem gondoltuk volna! Amikor négy és fél évesen bekerültem a tornaterembe és nap mint nap edzeni kezdtem keményen, csak álmodni mertem ilyen eredményekről! Hálás és szerencsés vagyok, hogy olyan edző állt mellettem gyerekkorom óta, aki mindig bízott bennem, és én is vakon követtem az utasításokat, mert tudtam, hogy csak együtt lehetünk sikeresek!" - mondott köszönetet edzőjének Berki, aki érez magában elég erőt a folytatáshoz.

Az új célokért kell dolgozni

"Nincs miért szomorkodni! Ahogy eddig is felálltunk, most is fel fogunk, és igérem, sok mindenkinek szerzünk még könnyfakasztó örömöket. Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy velünk volt, hogy szurkoltatok, biztattatok, hittetek bennünk. Nélkületek eddig sem jutottunk volna el. Köszönöm a csapatnak is a segítséget ès az összhangot, azt az egységet amit már rég éreztem csapatként!" - mondta Berki, és még arra is volt gondja, hogy ugyanezt a támogatást kérje társa számára is.

"Szurkoljunk együtt tovább Hidvégi Vidnek, mert neki mèg van egy jó fogása szombaton! A cèlok nem fogynak, csak is bővülnek, mèg nincs vège, a show megy tovább" - fogadkozott az olimpiai bajnokunk.

Berki egyébként még egy utolsó szalmaszálban kapaszkodhat, erről itt olvashat.