Vágólapra másolva!
A 2011-es világbajnok és 2013-as ezüstérmes Jennifer Simpson a pekingi atlétikai vébén is esélyes lehetett volna a dobogóra 1500 méteren, de a táv felénél letaposták a cipőjét. Az amerikai atléta így sem adta fel, vérző lábbal is célba ért, igaz, csak utolsó előttiként.

Nem akármilyen balszerencsével esett el az esetleges éremtől Jennifer Simpson, az amerikaiak klasszis középtávfutója a pekingi atlétikai világbajnokság keddi napján. Az ötödik legjobb idővel döntőbe jutott sportoló esélyesnek is tűnt, hiszen négy éve Teguban arany-, 2013-ban Moszkvában pedig ezüstérmes volt ezen a távon.

A versenyen ezúttal is jól tartotta magát a mezőnyben, ám a verseny felénél a nagy tömörülésben valaki a sarkára lépve letaposta a bal cipőjét.

Jennifer Simpson véres lábbal is célba ért Forrás: Instagram

"700 méterrel a cél előtt valaki a sarkamra lépett, és éreztem, ahogy a cipő lecsúszott rólam. Próbáltam ökölbe szorítani a lábfejem, hogy megtartsam a cipőt, de úgy 100 méter után éreztem, ez nem fog menni. Igyekeztem úgy lerúgni magamról, hogy senkit se zavarjak, és a maradék 600 métert mezítláb tettem meg" - nyilatkozta a Denver Postnak.

A számot végül az etióp Genzebe Dibaba 4:08.09 perces idővel nyerte a kenyai Faith Kipyegon előtt (4:08.96). Simpson az elődöntőben futott 4:08.20 perces idejével nagy harcban lehetett volna az elsőségért, így viszont végül csak marokkói riválisát tudta megelőzni, és a 11. helyen ért célba.

Egy vb-arany és egy vb-ezüst után Pekingben nem örülhetett Forrás: AFP/Henrik Montgomery

"Végig az volt a fejemben, hogy nem adhatom fel, kizárt, hogy ne fejezzem be. Olyan keményen futottam, ahogy csak bírtam, de mindenki elrohant mellettem" - tette hozzá Simpson, aki végül véresre futott lábbal ért célba.