Vágólapra másolva!
A világ egyik legjobb amatőr testépítőjének számító Molnár Péter - a hongkongi közönség támogatásával - megnyerte a WBPF nevű szövetség első profi versenyét.

A hongkongi versenyen szembe kellett néznie mumusával, a nagyszerű pózmester ukrán Roman Gavricsukkal, aki szintén egy korábbi Mr Universe-cím birtokosa, és eddig ennél a szövetségnél rendre legyőzte Molnár Pétert.

Középen a győztes Molnár Péter Forrás: Origo

A 33 éves testépítő tavaly decemberben bevette Indiát - ő lett a WBPF-vébén a bajnokok bajnoka -, de a legnagyobb népszerűségnek Kínában örvend, ahová rendszeresen visszajár versenyezni. Azt azonban nem lehetett tudni, hogy mire lesz képes Hongkongban.

"Annál is inkább, mert ez az augusztusi hétvége kissé korai még az őszi szezonhoz képest. Azonban,

- mesélte az Origónak Sebestyén Péter, a WBPF Hungary elnöke, aki elkísérte Molnár Pétert a versenyre.

Edzője, Kokovai Andor a Facebookon biztosította a rajongókat arról, hogy élete legjobb formáját és abszolút győzelmet vár Pétertől.

Nem a leg előnyösebb kép. Annyit megemlítenék, hogy fél3kor közölték 20perc múlva színpad. Péter Peter Sebestyen ledobta...

Posted by Péter Molnár on Saturday, August 8, 2015

A profi viadalra csak a nap végén került sor, és a testépítőket kicsit korán értesítették arról, hogy ők következnek, így kénytelenek voltak pár órát bebarnítózott testtel ácsorogni, pedig így sem leülni, sem lefeküdni nem lehet, mert lekopik, és foltos lesz a test.

"Bátran állíthatom, hogy magyar sportoló még nem lépett fel úgy Péteren kívül Kínában és Hongkongban sem, hogy a nevét skandálja a közönség.

Igaz, ki tudja, mit kezdtek volna a győzelmét követelő tömeggel, ha nem így alakulnak a pontok?" - fogalmazott Sebestyén Péter.

Sebestyén Péterrel, a WBPF Hungary elnökével Forrás: Origo

Ezen a versenyen beigazolódott, amit a reblog.fitness.hu Arnold Schwarzenegger szavaiba kapaszkodva írt:

Hongkongban egy páratlan genetikai adottságú magyar klasszis tarolt, akit az amerikai média is etalonként emlegetett

egy minap megjelent cikkben.

Forrás: Origo

Amire pedig a bajnok sem számíthatott, az a különleges ajándék, amit a szövetség fötitkárától, a szingapúri Paul Chuától kapott: egy aranygyűrű, amelybe a nevét gravírozták bele. De ezen kívül kapott két szobrocskát is a pénzdíjas profiverseny rendezőitől.