Hordágyon vitték el a világbajnokot

Wayde Van Niekerk, atlétika
CHINA, BEIJING : South Africa's Wayde Van Niekerk is carried off the track after winning the final of the men's 400 metres athletics event at the 2015 IAAF World Championships at the "Bird's Nest" National Stadium in Beijing on August 26, 2015. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
Vágólapra másolva!
Óriási meglepetésre a 23 éves dél-afrikai Wayde van Niekerk nyerte a férfi 400 méteres síkfutást a pekingi világbajnokságon. A korábban semmilyen győzelemmel nem rendelkező sportoló annyira kifutotta magát, hogy a célból hordágyon kellet elvinni.

Wayde van Niekerk elképesztő futással, minden idők negyedik legjobb időeredményével (43.48 mp) megnyerte a férfi 400 méteres síkfutást a pekingi világbajnokságon.

A 23 éves dél-afrikai versenyző korábban nem nyert világversenyt: 2013-ban, a kazanyi Universiadén a váltó tagjaként volt bronzérmes, míg a tavalyi Nemzetközösségi Játékokon, illetve az Afrika-bajnokságon is csak ezüstérmet szerzett 400-on.

Wayde Van Niekerk a célban Forrás: AFP/Pedro Ugarte

Ezúttal azonban a címvédő amerikai LaShawn Merritt (43.65) és az olimpiai bajnok grenadai Kirani James (43.78) sem érte utol, ez volt a világ első olyan 400 méteres versenye, amelyen mindhárom dobogós 44 másodpercen belül ért célba.

A győztes nagyon kifutotta magát Forrás: AFP/Adrian Dennis

Van Niekirk annyira kifutotta magát, hogy a célba érkezve összerogyott, majd ugyan félre húzódott, de nem tudott felkelni, végül hordágyon vitték le.

Eredmények, férfi 400 m:
1. Wayde van Niekerk (Dél-afrikai Köztársaság) 43.48 mp
2. LaShawn Merritt (Egyesült Államok) 43.65
3. Kirani James (Granada) 43.78