Úgy berúgott, hogy a vb-aranyával fizetett a taxiban

Pawel Fajdek, atlétika, kalapácsvetés
SWITZERLAND, Zurich : Poland's Pawel Fajdek, holding his national flag, celebrates after placing second in the Men's Hammer Throw final during the European Athletics Championships at the Letzigrund stadium in Zurich on August 16, 2014. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
A pekingi atlétikai vb-n a kalapácsvetést megnyerő Pawel Fajdek kicsit túlzásba vitte az ünneplést. A győzelem másnapján arra ébredt, hogy nincs aranyérme, és mint kiderült, még csak nem is elveszítette.

Pars Krisztián nagy riválisa, Pawel Fajdek a pekingi vb-n kalapácsvetésben aratott győzelmét egy helyi étteremben ünnepelte, a helyszínen tartózkodó lengyel újságírók szerint jelentős mennyiségű alkoholt is fogyasztva.

Hazamenet pedig az aranyérmével fizetett egy taxiban

– írja a brit Independent internetes kiadása, a Tencent nevű kínai lapra hivatkozva.

Tud ünnepelni ez a fiú Forrás: AFP/Franck Fife


A 26 éves atléta valószínűleg nem emlékezett rá, hogy hajnalban apró helyett mit adott a taxisnak, mert amikor rájött, hogy nincs meg az érme, bejelentette az eltűnését. A kínai rendőrség ki is derítette, hogy az érem egy taxisnál landolt, aki azt állítja, hogy Fajdek nem az autóban felejtette, hanem azzal fizetett a fuvarért.

Mégpedig azért, mert pénz addigra nem volt már nála.

A taxis végül visszaadta az aranyérmet.