Vágólapra másolva!
Halálra késelték az Adelaide Crows ausztrál futball csapatának edzőjét, Phil Walsht. A gyilkossággal a fiát gyanúsítják.

A rendőrség álláspontja szerint a szüleivel élő, 26 éves Cy Walsh követte el a gyilkosságot, aki egy családi vitát követően több késszúrással végzett apjával, és az anyját is megsebesítette, de ő nem szenvedett életveszélyes sérüléseket. A fiú elmenekült a helyszínről, de a rendőrség elfogta, és pszichológiai vizsgálatot végeztek el rajta.

Az ausztrál futball a kontinensnyi ország legnépszerűbb sportja, így az 55 éves Phil Walsh halálhíre sokkolta Ausztráliát. Csapata, az Adelaide vasárnap a Geelong ellen játszott volna, de a mérkőzést elhalsztották.

Walsh játékosként három csapatban összesen 122 meccset játszott 1983 és 1987 között az ausztrál futball-ligában, majd 1995-től több helyen is megfordult másodedzőként. Az Adelaide idén nevezte ki vezetőedzőnek.

Mi az az ausztrál futball?

A sportág alapja a rögbi, két tizennyolc fős csapat játssza ovális pályán. A cél, hogy a tojáslabdát minél többször bejuttassák a kapuba hat vagy egy pontot érően a négy 20 perces negyed alatt. A játékban rengeteg a kőkemény ütközés, és az egyik leglátványosabb jelenet, amikor a levegőben érkező labdát egymás nyakáról, hátáról elrugaszkodva próbálják elkapni, ami teljesen szabályosnak számít.