Vágólapra másolva!
Deutsch Tamás sportvezetőként és emberileg is megbukott – írta csütörtöki közleményében az MSZP. A párt arra reagált, hogy Deutsch a Magyar Narancsnak adott interjújában but egyenlősdinek nevezte azt az elvet, hogy a parasportolók ugyanakkora olimpiai jutalmat kapjanak, mint az épek.

Deutsch Tamásnak azonnal vissza kell adnia megbízatását, mert nem először hagyta súlyosan cserben az országért küzdő sportolókat – írta a közleményében az MSZP. A párt már akkor is lemondásra szólította fel Deutschot, amikor ő lett a a Magyar Paralimpiai Bizottság ügyvivő elnöke Gömöri Zsolt lemondása miatt.

A fideszes EP-képviselő a Magyar Narancsnak azt mondta, szerint az a normális, ha a fogyatékosok sportolók az épek eredményességi jutalmának a 70 százalékát kapják. Azt is hozzátette ugyanakkor, hogy a felkészülést támogató Gerevich-ösztöndíjak keretéből a parasportolóknak az eddiginél sokkal több pénzt kellene kapniuk.

Deutsch az interjúban azt is mondta, hogy Gömöri Zsolt ügyei nem felháborító, hanem felháborítónak beállított dolgok. A Gömöri-botrányról bővebben itt olvashat.