Vágólapra másolva!
Deutsch Tamás, a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke szerint az a tisztességes, ha a június 19-i rendkívüli közgyűlésen bizalmi szavazás dönt a szervezet elnökségének, így a pénzügyi visszaélésekkel megvádolt Gömöri Zsolt elnöknek a jövőjéről.

A sportvezető az MPB csütörtöki elnökségi ülése előtt azt mondta, többen kérték, hogy legyen rendkívüli közgyűlés, és ezt a javaslatot a vezető testület megfogadta.

Deutsch Tamás bizalmi szavazást szeretne Fotó: Polyak Attila - Origo



"Az MPB elnökének a döntése, amely szerint bizalmi szavazást kér, maradéktalanul eleget tesz minden demokratikusan és tisztességesen működő, az önkormányzatiság elvére épülő szervezet belső működési szabályainak" - mondta Deutsch, aki jelezte, hogy a mostani elnökségi ülésen, amelyen több parasportoló is megjelent, az üggyel kapcsolatos felügyelő bizottsági jelentést tárgyalják majd.

Tárgyszerű eszmecserére van szükség

Az MTK elnökeként is dolgozó Deutsch hozzátette, mindenkit arra bíztat, hogy bátran menjen el a rendkívüli közgyűlésre, nyugodtan, higgadtan érveljen, mert az a korrekt és az alapszabálynak megfelelő, ha a tagok döntenek, mivel ők az erre hivatottak és tőlük származik a bizalom. Az MPB alelnöke hangsúlyozta, minden kérdésről lehet beszélni. "Ha van olyan vita, vagy véleménykülönbség, amely megterhelheti a szervezet további működését, akkor inkább le kell ülni és beszélni kell róla. Ezt nevezik közgyűlésnek" - mondta Deutsch Tamás, majd hozzáfűzte, híve a tárgyszerű eszmecserének és nem feltételezi, hogy a gyűlölet vezetné az embereket.

Nem Lázárnak, és nem is Borkainak kell dönteni

Arra a kérdésre, hogy Gömöri Zsolt MPB-elnök miért nem fogadta meg Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatát, mely szerint távozzon posztjáról, Deutsch a következőt felelte:

"Nagy tisztelője vagyok Lázár Jánosnak és Borkai Zsolt MOB-elnöknek is, de egy ilyen döntés annak rendje és módja szerint az érintetté".
Az MPB alelnöke kiemelte, hogy a közgyűlés küldöttei eldöntik majd, hogy szabályos, vagy szabálytalan volt-e az MPB működése és ha szabályosnak találják, akkor arról is határoznak, hogy megvan-e még az elnökség felé a bizalom, amely nélkül nem lehet dolgozni.