Vágólapra másolva!
A nemzetközi Sportdöntőbíróság törölte Vanessa Mae hegedűművész négyéves eltiltását - a zenész alpesi sízőként szerepelt a tavaly februári, szocsi téli olimpián.

A Nemzetközi Sí Szövetség novemberben azzal indokolta a büntetést, hogy előzőleg négy szlovéniai óriásműlesikló viadalon több szabálytalanság is történt, s a rendezők eredményeket és jegyzőkönyveket hamisítottak úgy, hogy az a 37 éves Vanessa Mae-nek kedvezzen.

A CAS úgy ítélte meg, hogy Vanessa Mae nem vett részt a manipulációban - vagy legalábbis erre nem utal semmilyen bizonyíték -, ezért felmentette, ezzel együtt megjegyezte, hogy a síző nem szerezhetett volna ötkarikás kvótát, mivel a szlovéniai versenyeken komoly szervezési hiányosságok merültek fel.

A hegedűművész thaiföldi színekben, Vanessa Vanakorn néven indult Szocsiban óriásműlesiklásban, s 67 versenyző közül utolsóként zárt, több mint 50 másodperccel lemaradva a győztes szlovén Tina Mazétól.

A szingapúri születésű, kínai anyától és thai apától származó, Angliában felnőtt és jelenleg Svájcban élő Mae - aki megfelelő selejtezős eredményekkel szerepelhet a 2018-as pjongcsangi játékokon - Thaiföld történetének második téli olimpikonja.