Vágólapra másolva!
Csang Kuo-vej nyerte a férfi magasugrást az oslói atlétikai Gyémánt Liga-viadalon.

A kínai versenyző 2,36 méterrel végzett az élen úgy, hogy legnagyobb riválisai, az ukrán Bohdan Bondarenko és a katari Mutaz Essa Barsim nem jól taktikázott. Ők ketten az olasz Marco Fassinottival és az amerikai Erik Kynarddal együtt 2,33-on ragadtak.

A jamaicai Kaliese Spencer 54.15 másodperccel, a világ idei legjobbjával győzött 400 méteres gátfutásban. 100 gáton az amerikai Jasmin Stowers nyert, aki

az utolsó métereken érte utol nagyon jól rajtoló honfitársát,

Brianna Rollinst. Mindkettejük ideje 12.84 másodperc volt.

Női 400-on a brit Laura Muir úgy lett első 4:00.39 perccel, hogy nagy tempót diktált, jócskán ellépett a mezőnytől, a hajrában pedig senki sem tudta befogni.

A férfiak 3000 méteres akadályfutásában Jairus Kipchoge Birech végzett az élen 8:05.63 perccel. A kenyai atléta indul a székesfehérvári Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon is július 7-én.

Csakúgy, mint a női 100 méteren ezúttal 10.08 másodperccel második jamaicai Veronica Campbell-Brown. A sprintszámot egyébként az elefántcsontparti Murielle Ahouré nyerte 11.03-mal.

A nőknél 5000 méteren az etióp Genzebe

Dibaba világcsúcsot akart futni, de lassú volt

a táv első felében, így a rekorddöntés elmaradt. A győzelmet 14:21.29 perccel szerezte meg.
Márton Anita, a GYL-sorozat hatodik versenyének egyetlen magyarja 17,96 méteres eredménnyel a hetedik helyen végzett súlylökésben.

Az IAAF legrangosabb versenysorozatának idei összdíjazása nyolcmillió dollár.

Minden helyszínen 10 ezer dollárt ér az első hely,

a számok összetett győztesei pedig 40 ezer dollárt, valamint egy gyémántokkal díszített nyolckilós trófeát kapnak.

A 32 számból minden helyszínen 16-ot (8-8 férfi és női) rendeznek meg. Egy atléta maximum hét versenyen indulhat. A végső sorrend az összegyűjtött pontok alapján alakul ki, a győzelemért 4, a második helyért 2, a harmadikért 1 pont jár, az utolsó két állomáson, Zürichben és Brüsszelben duplázni lehet a pontokat.

A következő versenyt szombaton rendezik New Yorkban. A sorozat 14 állomásból áll.