Vágólapra másolva!
A hatszoros olimpiai bajnok Usain Bolt a rossz idő ellenére is jó eredménnyel, 20.13 másodperccel győzött férfi 200 méteren az ostravai nemzetközi atlétikai versenyen.

A Golden Spike elnevezésű versenyen a világ legjobb sprinterének számító jamaicai sztár óvatosan kezdte a félkörös távot, ám a célegyenesben ellépett ellenfeleitől, s ugyan az utolsó métereken kissé már görcsösnek tűnt a mozgása, így is simán nyert. Boltnak ugyan nem sikerült 20 másodpercen belül futnia, ám tekintve, hogy kifejezetten hideg és esős időben kellett futnia, eredménye remeknek mondható.

Az időjárás volt Usain Bolt egyetlen ellenfele Forrás: AFP/Loic Venance

A kedvezőtlen körülmények miatt Asafa Powellnek sem lehetett reménye arra, hogy javítson 9.84 másodperces idei legjobbján 100-on, s ettől alaposan el is maradt: a szintén jamaicai sprinter 10.04 másodperccel nyerte a távot, jelentős fölénnyel verve vetélytársait.

A rangos ostravai viadalra a rossz idő alaposan rányomta a bélyegét, a körülmények talán csak a férfi gerelyhajítókat nem zavarták meg, ők egészen kiváló versenyt mutattak be. A kilencfős mezőnyből nyolcan dobtak 80 méter felett, a győztes kenyai - világbajnoki negyedik - Julius Yego pedig 86,88 méteres nemzeti csúccsal lett első.