Vágólapra másolva!
Három hete Piliscsabán, a 10-es úton edzés közben sodorta el egy 50 km/h-val közlekedő autó londoni olimpikon mountain bike versenyzőnket, Benkó Barbarát - közölte akkor a sportoló. A pénteki helyszíni szemlén azonban kiderült, hogy ő volt figyelmetlen, és hajtott bele a szabályosan közlekedő kocsiba.

"Nagyon nagy szerencsém volt, mert 50-nel sodort el Piliscsabán, ahogy beérkezünk lefelé a dombon a faluba. Megelőzött, majd lesatuzott, de valószínűleg rossz volt az alváz, mert teljesen jobbra húzott az autó, és elsodort, én meg előre szaltóztam" - mondta a kórházból kifelé jövet Benkó Barbara, aki a Facebookon cserbenhagyásos gázolásról beszélt.

Benkó ezt a képet tette ki a Facebookra az eset után Forrás: Benkó Barbara/Facebook

Két nappal később feladta magát a balesetben részt vevő autós, de állította, az eset pont fordítva történt: ő szabályosan közlekedett, 500 méterrel korábban kikerülte a kerékpárost, majd látva, hogy valaki át akar menni a zebrán, lassított és megállt, ekkor rohant bele hátulról a biciklis. Ő kiszállt, megkérdezte, hogy kell-e segítség, de Benkó mondta, hogy minden rendben van, így a férfi továbbhajtott.

Benkó először ellenkezett

Az ellentmondást a pénteki helyszíni szemle valószínűleg tisztázta. A Blikk szerint az igazságügyi szakértő előbb megkérte, majd felszólította Benkót, hogy illessze a kocsi sérülésébe a kerékpárja fékkarját – elsőre nem akarta ezt megtenni az olimpikon, de aztán kénytelen volt.

Tagadja, hogy ő okozta a horpadást

"Ügyfelem autójának horpadásába pontosan beleillett a bicikli fékkarja, amelyen ugyancsak látszódott a sérülés. A hölgy mégis tagadta, hogy a járművön a horpadást ő okozta volna, viszont az oldalán lévő sérüléseket elismerte. Álláspontom szerint bebizonyosodott, a hölgy volt figyelmetlen. Mivel azonban az eddig ismert vallomások ellentmondóak, indítványoztam a szembesítést" - mondta a napilapnak dr. Szekér Gyula, az autós ügyvédje. Benkó nem kívánt nyilatkozni.