Durván beverte a fejét a sziklaugró

Steven Lobue, sziklaugrás, toronyugrás
FRANCE, LA ROCHELLE : US Steven Lobue hits the diving from 27 meter Saint Nicolas tower in La Rochelle, western France, during La Rochelle's cliff diving world competition, on May 17, 2015. AFP PHOTO / XAVIER LEOTY
Vágólapra másolva!
Borzalmas tragédia is történhetett volna a Red Bull Cliff Diving hét végi, idei második, La Rochelle-ben megrendezett versenyén, ahol az amerikai Steven LoBue ugrás közben beverte fejét a pallóba. Szerencsére sikerült annyira korrigálni ugrását, hogy szerencsésen érkezett a vízbe, így egy mély vágással a bal szeme fölött megúszta a kalandot.

Második versenyén is győzni tudott a Red Bull Cliff Diving idei szériájában Gary Hunt, a brit sziklaugró a kolumbiai Cartagena után a franciaországi La Rochelle-ben sem talált legyőzőre.

A viadalt a helyszínen 75 ezer néző nézte élőben, és látta, ahogy a 13 versenyző egyike, az amerikai Steven LoBue ugrás közben beverte fejét a pallóba.

Steven LoBue rosszabbul is járhatott volna Forrás: AFP/Xavier Leoty

Szerencsére a sziklaugró korrigálta a mozgását, és olyan szerencsésen érkezett a vízbe, hogy csak a bal szeme fölött szenvedett egy mély vágást.

"Valahogy sikerült biztonságosan vízbe érkeznem, és folytathattam a versenyt. Boldog vagyok. El kell felejteni mindezt, készülök a következő, texasi versenyre" - nyilatkozta LoBue.

Megúszta kisebb sérüléssel Forrás: Focus.de