Történelmi változások a halálos baleset után

A sorozat leggyorsabb autói mégis ott lehetnek a rajtnál
Vágólapra másolva!
A félamatőr státuszú VLN autós gyorsasági sorozat márciusi, nürburgringi futamán egy autó a védőkerítésnek repült, és a balesetben egy néző életét vesztette. Ezt követően a szervezők kitiltották a GT3-as autókat a pályáról. Most mégis visszatérhetnek. 

A világ egyik legveszélyesebb versenypályáján, a Nürburgringen Jann Mardenborough Nissan GT-R NISMO GT3 típusú autója a levegőbe emelkedett, pördült egyet és a nézőket védő kerítésnek csapódott.

A halálos balesetet követően a rendezők korlátozásokkal álltak elő, és kitiltották a GT3-as autókat a pálya leghíresebb évenkénti versenyéről, a 24 órás Nordschleife-futamról.

Sebességkorlátozás lesz egy autóversenyen

A döntés nagy felháborodást váltott ki, ezért a szervezől most felülbírálták korábbi álláspontjukat, és végül mégis engedik a GT3-as autók indulását azzal a feltétellel, hogy a sorozat történetében először sebességkorlátozáts vezetnek be a pálya egyes szakaszain.

A sorozat leggyorsabb autói mégis ott lehetnek a rajtnál Forrás: Motorsport.com


A Flugplatz, a Schwedenkreuz és az Antiniusbuche elnevezésű szakaszokon 200 kilométer/óra lesz a legnagyobb megengedett sebesség, a Dottinger Hohénál pedig 250. Emellett a csapatoknak 5 százalékkal le kell fojtaniuk a motorok teljesítményét.

A 24 órás versenyre május 16-17-én kerül majd sor.

Micheliszék is jönnek majd

A korlátozások betartását GPS alapú mérések ellenőrzik majd.

A pályán egyébként WTCC-futamot is rendeznek az idén, így Micehlisz Norbertnek is meg kell majd küzdenie a kanyarokkal, de őket nem érinti majd a korlátozás, mert autóik lényegesen lassabbak a GT3-asoknál.