Kubatov most mindenre válaszolt

Az egyetértés napja tüntetés, Fradi-Ferencváros szurkolóinak demonstrációja a Népligetben
Fradi-Ferencváros szurkolóinak demonstrációja a Népligetban, Az egyetértés napja c. tüntetés a Fradi Sas figura kitiltása és a véna scannerGrupama Arénában való bevezetése elen.
Vágólapra másolva!
Kubatov Gábort, a Ferencvárosi Torna Club elnökét kérdezhették chaten a Blikk olvasói. A fideszes politikus a keményebb kérdésekre is válaszolt az ultrákkal kapcsolatban, elmondta, hogy mit csinálna másképp, üzent Lázár Jánosnak és azt is elárulta, hogy nincs hivatalos pozíciója a Fradi security gyilkosságért ült vezetőjének.

Természetesen sorjáztak a kérdések a mérkőzéseket bojkottáló ultrákkal kapcsolatban. Arra a kérdésre, hogy miért nem törlik el legalább egy napra a vénaszkennert, Kubatov így válaszolt: "Sokszor jött ilyen javaslat, de a szkennernek pont az a lényege, hogy el kell fogadni a klub feltételeit. A szurkolóktól én csak azt kérem, hogy fogadják el a mostani viselkedési szabályokat, jöjjenek be és szurkoljanak."

A Ferencváros hivatalos Facebook-oldalán rendszeresen letiltják a klubot és a vezetést kritizáló kommentelőket, erre így válaszolt az elnök: "A közösségi oldalunk azért van, hogy a szurkolók egymással kulturáltan beszélgethessenek, akiket kitiltottunk, azok egymást vagy a klubot sértegették."

Egy napra sem törlik el a szkennert Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A drukkerek nincsenek kibékülve azzal sem, hogy egy büntetett előéletű férfi, Szabó "Szőke" Ferenc vezeti az FTC biztonsági szolgálatát.
Kérdező: Milyen a kapcsolata Szőke Ferivel? Nem egy bizalomgerjesztő ember.
Kubatov: Rég nem beszéltem vele.

Kérdező: Ha nincsenek benn az ultrák a stadionban, minek minden meccsre az a több száz biztonsági ember? Csak úgy sárgállanak a mellényeikben, tök feleslegesen, rengeteg pénzért. Kell a Ferinek a nyaralásra?
Kubatov: Meg van szabva, hogy mekkora stadionhoz mennyi biztonsági ember kell. Erre van egy szabályozás, mi csak annyit alkalmazunk.

A szurkolók szerint Szabó "Szőke" Ferenc vezeti a Fradi Securityt, a klubelnök ezt tagadja Forrás: Kuruc.info

Kérdező: Számomra addig teljesen hiteltelen marad, amíg le nem cseréli a teljes Fradi securityt. Amint ez megtörténik, megyünk mi is mérkőzésekre. Hát hogy gondolja, hogy egy gyilkosságért ült embernek hivatalos posztja lehet az FTC-nél? Eszem megáll!
Kubatov: Nincs hivatalos posztja az FTC-nél.

Politikus, sportvezető vagy szélhámos autószerelő?

Érkeztek személyesebb kérdések is. "Maga milyen iskolákat végzett, hogy mindenhez ilyen remekül ért, politikus, sportvezető, listakészítő, vagy csak egy egyszerű szélhámos autószerelő? Kubatov válaszként leírta, hogy kommunikációs főiskolát végzett, 50 éves, megfelelő élettapasztalattal. "Sokan mondják, hogy a legnagyobb erényem a jó szervezőkészség."

Az elnököt arról is kérdezték, hogy miért nem jelentik be soha, hogy melyik focistát mennyi időre szerződtetik. "A Ferencváros üzleti érdekei sok esetben azt kívánják meg, hogy a szerződés lejártát vagy annak opcióit ne hozzuk nyilvánosságra" – jött a válasz.

Kubatov személyes kérdéseket is kapott Forrás: MTI/Földi Imre

Arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nem kellene ennyi pénz nyomni a magyar fociba, Kubatov így felelt: "Lázár Jánost szeretném meghívni a Fradi sporttelepére, ahol kétezer gyermek sportol."

Körültekintőbben választana edzőt

Az FTC elnöke azt is elmondta, hogy ha egy dolgot másként csinálhatna az elmúlt négy évből, akkor körültekintőbben választana edzőt a focicsapat élére. A Ferencváros terveiről így beszélt: "Ha a Fradi egészét vesszük, az a terv, hogy bajnokok szeretnénk – ahogy mi szoktuk mondani – bajnokok akarunk lenni. A vízilabdában jó lenne dobogó köré kerülni jövő évben, a női kézilabdában nemzetközi sikert szeretnénk elérni, és a többi sportban szeretnénk több olimpiai kvótát kiérdemelni magunknak."