Vágólapra másolva!
Az állítólag a kerékpározó olimpikon Benkó Barbarát az útról leszorító, majd cserbenhagyó sofőr szerint hazudik a sportoló, mert ő ment neki hátulról az autójának. Közben Benkó is változtatott a korábbi álláspontján.

Egy héttel ezelőtt Piliscsabán, a 10-es úton edzés közben sodorta el egy 50 km/h-val közlekedő autó a londoni olimpikon mountain bike versenyzőnket, Benkó Barbarát, majd elhajtott a helyszínről - állította a sportoló. Azóta Polyvás András fel is adta magát a rendőrségen, és kisebb hajtóvadászat indult ellene az interneten. A 45 éves sofőr most a Blikknek nyilatkozott, szerinte Benkó ment neki hátulról a biciklijével.

"Egyszerű hazugság, amit a sportoló állít. A baleset helyszíne előtt legalább ötszáz méterrel, szabályosan kerültem ki. A megengedett sebességgel haladtam, és láttam, hogy egy gyalogos át akar menni a zebrán. Megálltam átengedni, ekkor a biciklis hátulról belém rohant" - mondta a férfi, aki egy fotóval bizonyította az autó sérülését.

A mai edzés egy cserbenhagyásos gázolassal kezdődött és végződött - írta korábban Benkó a Facebookon Forrás: Benkó Barbara Facebook

"Amikor nekem jött, az ütközés után felpattant. Kiszálltam az autóból, megkérdeztem jól van-e, hívjak mentőt vagy segítséget? Határozottan elutasította, és közölte, semmi baja. Még elnézést is kért, hogy nekem jött. Szó sincs róla, hogy cserbenhagytam volna" – magyarázta Polyvás András.

Nem is bringázhatott volna ott?

Ügyvédje, dr. Szekér Gyula szerint a bringás már akkor szabálysértést követett el, amikor a 10-es úton edzett, mert ott tiltják a biciklisforgalmat. "Jól látható helyen áll a tábla a szentiváni elágazásnál. Nem juthatott el a sportoló a baleset helyszínére úgy, hogy ne lássa a jelzést" – véli az ügyvéd.

Benkó Barbarát kedden hallgatták ki a rendőrök, a múlt hetihez képest változtatott az álláspontján. "Szó nem volt cserbenhagyásról, segítségnyújtás elmulasztásáról beszélhetünk. A sofőr nagy ívben valóban kikerült, de utána erősen fékezett, akkor mentem belé hátulról. Kiszállt az autójából, de nem volt köztünk párbeszéd. Azt elismerem, hogy az esetért én kértem tőle elnézést, majd elhajtott" – mondta Benkó.