Vágólapra másolva!
Egy jó ügy érdekében melegítőre cserélte az estélyi ruhát Camille Cerf, a 2015-ös francia szépségkirálynő, és pénteken felfutott az Eiffel-torony tetejére.

A 20 éves Miss France egy 1997-ben alapított rákellenes alapítvány (Fondation AVEC) népszerűsítése érdekében vállalkozott a feladatra, és benevezett a La Verticale elnevezésű, idén első ízben megrendezett versenyre.

"Édesapám tavaly rákban halt meg, és akkor jöttem rá, mennyire kevés támogatást kapnak ezek a betegek. Attól a pillanattól kezdve, hogy a betegek kemoterápiát kapnak, teljesen magukra hagyják őket" - nyilatkozta.

Camille Cerf Forrás: Verticaletoureiffel.fr/

A viadal során a versenyzőknek az Eiffel-torony 1665 lépcsőfokát kellett megmászniuk a lehető leggyorsabban, a férfiaknál a lengyel Piotr Lobodzinski volt a leggyorsabb, ő 7 perc és 50 másodperc alatt ért fel, a második a bolgár Kiril Nikolov, a harmadik az olasz Bernard Dematteis lett.

A nőknél az ausztrál Suzy Walsham 9 perc 44 másodperc alatt ért fel a francia Christel Dewalle, illetve az olasz Francesca Rossi előtt.

Camille Cerf, a szépségkirálynő Forrás: AFP/Guillaume Souvant