Vágólapra másolva!

Tíz érem a para-asztalitenisz Hungarian Openen

Két arany-, három ezüst- és öt bronzérmet szereztek a magyarok az Egerben péntektől vasárnapig rendezett Hungarian Open nemzetközi para-asztalitenisz-versenyen.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint az első helyen végző csapatban Kaiser János és Major Endre (1-es sérültségi kategória), illetve Csonka András és Zborai Gyula (8) játszott. Másodikként zárt egyéniben Major és Berecki Dezső (9), illetve csapatban Barabás Balázs és a japán Josida Szinicsi.

Bronzérmesként fejezte be a viadalt Arlóy Zsófia (8), Csonka, Szigeti Béla (10) és Kis-Juhász József az olasz Salvatore Cacival (4), valamint Retter Barnabás az osztrák színekben induló Gárdos Krisztiánnal (10).

"A tavaly őszi világbajnokság óta ez az első komoly verseny, többen kategóriát váltottak, játékosaink hozzáállásával és játékával is elégedett vagyok" - mondta Aranyosi Péter, a magyar csapat szakvezetője, hozzátéve: a paralimpiai aranyérmes Pálos Péter térdműtéte után lábadozik, pár hetet még várni kell a visszatérésére, de ha elindult volna a versenyen, biztosan ő is érmet szerzett volna.