Holtan találták az olimpiai bajnok súlyemelőt

Milen Dobrev, súlyemelés
GREECE, Athens : Bulgaria's Milen Dobrev celebrates his gold medal, during the men's 94 kg (group A) weighlifting competition of the Olympic games at Nikaia Olympic Weighlifting Hall in Athens, 23 August 2004. AFP PHOTO FAYEZ NURELDINE
Vágólapra másolva!
Holtan találták saját otthonában a 2004-es athéni olimpia súlyemelőbajnokát, Milen Dobrevet. A halál oka egyelőre nem ismert, a bolgár Novinite.com úgy tudja, infarktus végzett vele.

Dobrevet szombat délután találták holtan plovdivi otthonában, testén semmilyen erőszak jelét nem találták, jelentette a helyi rendőrség. Egyik barátja, Atanas Markov szerint Dobrev szívbetegségben szenvedett, de nemrég befejezte a gyógyszerek szedését. Azt mondta, közös tervük volt, hogy gyermekek számára sportakadémiát nyissanak.

Milen Dobrev 1980. február 22-én született Plovdivban, pályafutása legnagyobb sikereként a 2004-es athéni olimpián a 94 kg-osok között aranyérmet szerzett. 2003-ban, Vancouverben világbajnok volt, 2003-ban Loutrakiban, egy évvel később Kijevben Európa-bajnoki aranyat szerzett, de volt egy-egy vb- és Eb-ezüstje és két vb-bronza is.

Milen Dobrev Athénban ért a csúcsra Forrás: AFP/Fayez Nureldine

Ő volt eddig a bolgár súlyemelés utolsó olimpiai bajnoka, 2008-ban azért nem védhette meg címét Pekingben, mert a verseny előtti napon izomhúzódást szenvedett.