Vágólapra másolva!

Az Origo is támogatja a párbeszédet az olimpiáért

Ötvenhét médium küldte el a logóját a Magyar Olimpiai Bizottság megkeresésére, így csatlakozva a Párbeszéd az olimpiáért kezdeményezéshez. A MOB, a 2015. február 6-i közgyűlésén elfogadott határozatának megfelelően, mely szerint a szervezet javasolja Budapest városának és Magyarországnak, vizsgálja meg a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének lehetőségét, elindította a társadalmi párbeszédet az olimpiarendezésről.

Ennek egyik első lépéseként a március 24-én megtartott média-csúcstalálkozón a jelenlévő vezetők közös nyilatkozatot fogadtak el, melynek aláírásával, a MOB határozatával egyetértésben, támogatják az olimpiarendezésről szóló társadalmi párbeszédet.

Borkai Zsolt, a MOB elnöke a keddi eseményen elmondta, az elfogadott nyilatkozat – melyhez a későbbiekben lehet még csatlakozni – a biztosíték arra, hogy a magyar emberek a szükséges információk birtokában alakíthatják ki véleményüket az esetleges olimpiai pályázatról. A sportvezető komoly fegyverténynek tartja, hogy a szellemiségükben olykor eltérő sajtótermékek képesek egy közös ügy érdekében összefogni, ami iránymutató lehet az egész ország számára.

A nyilatkozat szövege

Egyetértve a Magyar Olimpiai Bizottság 2015. február 6-i közgyűlésén elfogadott határozatával, mely szerint a MOB javasolja Budapest városának és Magyarországnak, vizsgálja meg a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének lehetőségét, támogatjuk az olimpiarendezésről szóló társadalmi párbeszédet.

Gyárfás Tamás, az Olimpiai Védnöki Testület tagja hangsúlyozta: nem azt kell megvizsgálni, hogy miért nem lehet, hanem azt, hogy miért lehet olimpiát rendezni Budapesten.