Armstrong hat órán át tárgyalt a felmentéséről

Lance Armstrong, kerékpár
LUXEMBOURG, HESPERANGE : US cycling Lance Armstrong rides on June 3, 2010 during the first stage Luxembourg - Hesperange on the " Tour du Luxembourg " 2010. AFP PHOTO/ PASCAL PAVANI
Vágólapra másolva!
Az örökös eltiltásának enyhítésében bízó Lance Armstrong a múlt héten találkozott az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének elnökével.

Sajtóértesülések szerint a doppingolás miatt a hét Tour de France-elsőségétől megfosztott kerékpáros hat órán át tárgyalt Travis Tygarttal. A két fél egyelőre nem szólalt meg az ügyben.

Lance Armstrong először Oprah Winfrey műsorában beszélt nyíltan a doppingról Forrás: AFP/George Burns


A 43 esztendős Armstrong sokáig tagadta, hogy évtizeden át tiltott szerek segítségével érte el nagyobbnál nagyobb sikereit, aztán 2012-ben megtört, és elismerte a csalást. Akkor örökre eltiltották. A USADA vezetője már akkor is jelezte, hogy Armstrong csak abban az esetben bízhat bármiféle enyhítésben, ha együttműködik az ügynökséggel.

Armstrong és Trygart ezt megelőzően utoljára 2012 év végén találkozott egymással személyesen.

Küzd, hogy sportolhasson

Az örökök eltiltás miatt Armstrong gyakorlatilag nem sportolhat versenyszerűen, hivatalos sporteseményeken nem vehet részt, pedig a kerékpározás mellett a triatlon és a hosszútávfutás is a kedvenc időtöltése.

Céljaival nem mindenki ért egyet: Greg LeMond, a Tour de France háromszoros bajnoka nem adna felmentést, de még enyhítést sem örökös eltiltását töltő honfitársának.

Pedig Armstrongnak már csak azért is fontos lenne a visszatérés, mert tízmillió dollárt kell visszafizetnie egy sportbiztosításokkal foglalkozó cégnek, amelytől korábban 12 millió dollárt kapott a Tour de France többszöri megnyeréséért.