Vk-ezüstérmes a férfi gyorskorcsolya-váltó

Szocsi, 2014. február 6.

Knoch Viktor, Keszler Andrea, Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Nagy Konrád, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia, Liu Shaolin Sándor és Béres Bence (b-j), gyorskorcsolyázók a magyar zászló ünnepélyes felvonása után az olimpiai faluban, Sz
Szocsi, 2014. február 6. Knoch Viktor, Keszler Andrea, Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Nagy Konrád, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia, Liu Shaolin Sándor és Béres Bence (b-j), gyorskorcsolyázók a magyar zászló ünnepélyes felvonása után az olimpiai faluban, Szocsiban 2014. február 6-án, egy nappal a XXII. téli játékok megnyitója előtt. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A magyar férfi váltó ezüstérmet nyert a rövidpályás gyorskorcsolyázók Drezdában rendezett világkupaversenyének vasárnapi zárónapján.

A viadal hivatalos honlapja szerint a Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba összetételű staféta a holland csapat mögött a kínaiakat és a dél-koreaiakat megelőzve ért célba másodikként az 5000 méteres döntőben.

A magyarok mindössze hét ezredmásodperccel maradtak el a győztes váltótól, ugyanakkor több mint három másodperccel futottak jobb időt a kínaiaknál, a koreaiakat pedig hat másodperccel előzték meg. A magyar négyes ezzel megismételte tavaly novemberben elért eddigi legjobb eredményét: a montreali vk-n szintén második lett.

Knoch egyéniben 4. lett

Egyéniben vasárnap a férfiak közül Knoch érte el a legjobb eredményt, ő 500 méteren negyedik lett. Ugyanezen a távon Liu Shaolin 17., Liu Shaoang 24. helyen végzett, míg 1500-on Burján a 13., Varnyú Alex pedig a 29. pozícióban zárt.

Knoch Viktor, Keszler Andrea, Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Nagy Konrád, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia, Liu Shaolin Sándor és Béres Bence (b-j) Forrás: MTI/Illyés Tibor

A nőknél Heidum Bernadett 1500-on 18., Lajtos Szandra ugyanezen a távon 28., 500 méteren Bácskai Sára Luca 22., Jászapáti Petra 40. lett. A rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozata a következő hétvégén zárul a törökországi Erzurumban.

Eredmény, férfi váltó (5000 m), döntő:
1. Hollandia (Daan Breuwsmaa, Freek Van Der Wart, Sjinkie Knegt, Mark Prinsen) 6:52.001 perc
2. MAGYARORSZÁG (Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba) 6:52.008
3. Kína 6:55.225
4. Koreai Köztársaság 6:58.217