Vágólapra másolva!
A New England Patriots az NFL Amerikai főcsoportjának döntőjében 45-7-re lépte le az Indianapolisot, amivel bejutott a Super Bowlba, de Tom Bradyék sikerét némileg beárnyékolta, hogy felmerült, a labdák túl laposak voltak.

Bár a vizsgálat hivatalos eredményét még nem közölte a liga, de az ESPN azt írja a vizsgálatban résztvevő forrásra hivatkozva, hogy a 12 labdából 11 a kelleténél puhább volt.

A meccsen használt labdákat 135 perccel a kezdés előtt kell a két csapatnak bemutatnia a bíróknak, és az ellenőrzés után már nem lehet változtatni az állapotukon. A csapatok támadásoknál a saját labdáikat használják, és a puhább labda előnyt jelent, mivel könnyebb elkapni, és a levegőben is máshogy száll.

A New England szóvívője, Stacey James azt nyilatkozta, a csapat mindenben együttműködik a ligával a vizsgálat során. Azt lehetetlen elképzelni, hogy a puhább labdák miatt a meccset újrajátsszák, úgyhogy a Patriots valószínűleg büntetést kap majd. A magyar idő szerint február 2-án esedékes Super Bowlon a New England ellenfele a címvédő Seattle lesz.