Vágólapra másolva!
A Seattle Seahawks megtörte a címvédők 2006 óta tartó átkát, a New England Patriots pedig elképesztő meccsen nyert a Baltimore Ravens ellen a tengerentúi amerikaifutball-bajnokság főcsoportelődöntőjében.

Utoljára kilenc évvel ezelőtt tudott az aktuális bajnok meccset nyerni a rájátszásban az NFL-ben, a Seattle-nek most sikerült. A címvédő Seahawks főleg az utolsó negyedben nyújtott remek játékának köszönhetően verte hazai pályán 31-17-re a Carolina Pantherst a Nemzeti főcsoport (NFC) elődöntőjében.

A meccs legjobbja a Seattle irányítója, Russell Wilson volt, aki három touchdownpasszt adott, 268 yardot passzolt és 149,2 mutatóval zárt. A döntőben a Seahawks a Green Bay Packers-Dallas Cowboys meccs győztesével játszik.

Soha ne írd le a Patriotsot!

Az Amerikai főcsoport (AFC) első elődöntőjében a New England fantasztikus meccsen győzte le a Baltimore-t. Pedig a vendég Ravens fél perc után már 7-0-ra, majd 14-0-ra is vezetett. A Patriotsnak sikerült egyenlítenie (többek között Tom Brady futott touchdownjával), ám a nagyszünet előtt ismét a Baltimore-nál volt az előny (14-21).

A harmadik negyedben Joe Flacco újra kiosztott egy TD-passzt, amivel már 28-14-re vezettek a vendégek, ám a hazaiak nem adták fel. Rob Gronkowski előbb szépített, majd jött a meccs legnagyobb jelenete, Brady meglepetésre visszapasszolt Julian Edelmannek, a szélső elkapó pedig 51 yardos touchdownpasszt adott Danny Amendolának (28-28).

Justin Tucker mezőnygóljával ugyan a Baltimore ismét vezetést szerzett, de Tom Brady NFL-rekordnak számító 46. rájátszásbeli TD-passzát is megdobta, ezzel öt perccel a vége előtt először vezetett a New England, és meg is nyerte a meccset 35-31-re. A Patriots zsinórban negyedszer jutott be a főcsoportdöntőbe, ahol ezúttal a Denver Broncos-Indianapolis Colts meccs győztesét fogadja.