Vágólapra másolva!
Amerikai edzőtáborokban készülnek fel a magyar úszók 2015-ben az év legfontosabb versenyére, a kazanyi vb-re. Hosszútól Gyurtáig mindenkinek fontos lesz a riói olimpiára is kvalifikáló világbajnokság.

"Hatalmas feladat vár a legjobbjainkra – óriási lehetőségekkel. Elsőrangú meleg égövi és magaslati edzőtáborokban kezdődik, illetve folytatódik a felkészülés, kisebb-nagyobb csoportok számára nemcsak itthon, hanem Floridában, Arizonában, Sierra Nevadán" - nyilatkozta a Telekom Sporthír Szolgálatnak Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya.

Kell is a felkészülés, mert júliusban Kazanyban nagymedencés világbajnokságot rendeznek, és az egyben olimpiai kvalifikációs verseny is, tehát Hosszú Katinka és Gyurta Dániel számára is fontos állomás lesz számít a 2016-os riói olimpia felé vezető úton.

Egész éves versenysport lett az úszás

"Felnőttekre és a fiatalabbakra garmadával várnak a versenyek. Az úszás egyszerre csak egész éves versenysporttá alakult át, és ez a felkészülést is alaposan megváltoztatta. A sokasodó feladatok megoldásához erőt és biztatást adhatnak a búcsúzó esztendő felejthetetlen sikerei, hogy csak néhányat említsek, az ifjúsági olimpián, a berlini Európa-bajnokságon, a Világkupán és a rövidpályás világbajnokságon kiérdemelt győzelmeink és érmet érő helyezéseink" - mondta Kiss László.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A 74 éves Kiss László 15 éve irányítja a teljes magyar úszóválogatottat, ezzel a legrégebben hivatalban lévő szövetségi kapitány az országban.

Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter