Vágólapra másolva!
Az alapszakasz utolsó, vasárnapi fordulója után kialakult az NFL 12 csapatos rájátszásának mezőnye. Bejutott a Baltimore és a Carolina.

Az NFL alapszakaszának záróköre előtt mindkét konferenciában már csak egy-egy kiadó hely volt. Az NFC-ben a Carolina Panthers és az Atlanta Falcons ki-ki meccsen döntötte el, melyik szerepelhet a rájátszásban: előbbi idegenben is fölényesen, 34-3-ra nyert, így csatlakozott a címvédő Seattle Seahawks, a Green Bay Packers, a Dallas Cowboys, az Arizona Cardinals és a Detroit Lions csapatához.

Az AFC-ben a San Diego Chargersnek csak győznie kellett volna, de a Kansas City Chiefs vendégeként 19-7-re kikapott, így végül az utolsó továbbjutó helyet a Baltimore Ravens kaparintotta meg azzal, hogy 20-10-re legyőzte a Cleveland Browns együttesét. A két évvel ezelőtti bajnokon kívül még a New England Patriots, a Denver Broncos, a Pittsburgh Steelers, az Indianapolis Colts és a Cincinnati Bengals tagja a rájátszásnak az AFC-ből.

A rájátszás első körének programja (magyar idő szerint):
Szombat:
Carolina Panthers-Arizona Cardinals 22.35
Vasárnap:
Pittsburgh Steelers-Baltimore Ravens 2.15
Indianapolis Colts-Cincinnati Bengals 19.05
Dallas Cowboys-Detroit Lions 22.40

A főcsoportok első két helyezettje, azaz a Patriots, a Broncos, illetve a Seahawks és a Packers erőnyerő az első fordulóban.