Az év legdurvább lesiklása

Cody Townsend
Ezen a szűk vájaton síelt le Cody Townsend
Vágólapra másolva!
Az amerikai Cody Townsend lenyűgözte a téli sportok rajongóit az alaszkai Tordrillo hegység egyik szűk jégfolyosójában bemutatott lesiklásával.

A felvételen Townsend az alaszkai Tordrillo hegység egyik szűk kuloárján siklik le (a coulior francia kifejezés, a hegymászók hó- vagy jégfolyosót értenek alatta), vélhetően elérve a 100 km/h csúcssebességet, a kanyon kijáratánál pedig egy mindössze másfél méteres résen át száguld ki a sziklafalak közül.

Ezen a szűk vájaton síelt le Cody Townsend Forrás: Days of my Youth



A síeléssel foglalkozó Powder Magazine szerint a videó legjobb része az, "amikor a kanyon sötétjéből újra kiér a fényre, és a sisakkamera révén hallható, amint eksztázisban tör ki". A Powder Magazin emellett a valaha volt talán legnagyobb lesiklásnak nevezi Townsend akcióját, nem is csoda hogy a magazin év végi gáláján három rangos díjat (Best Male Performance, Best Line, Full Throttle) is besöpörhetett.

A videó egyébként a síelők életet bemutató "Days of my Youth" című filmhez készült, amelyet már majdnem egymillióan nézték meg, a YouTube-on fellelhető részletet pedig egy hét alatt már több mint hatmillió internetező tekintette meg.

A lesiklás híre bejárta a legnagyobb amerikai médiumokat is, bekerült, például, az ESPN Sport Centerének top10-es összeállításába is, amiről Townsend saját állítása szerint soha nem is álmodott.