Vágólapra másolva!
Molnár Péter lett a bajnokok bajnoka a Mumbaiban rendezett WBPF amatőr fitnesz- és testépítő világbajnokságon. A magyar bodybuilder a tökéletes arányú és tökéletesen kidolgozott testén kívül azzal is hódítani tudott, hogy a kreatív elemekből összeállított gyakorlatával lenyűgözte a helyszínen összegyűlt mintegy háromezer nézőt. A zene és a sportoló mozgása teljes összhangban volt, óriási kontraszt volt az ő és a többiek kötelező elemekből összeállított gyakorlata között.

Molnár Péter előbb a 95-100 kiló közötti testépítők között bizonyult a legjobbnak, majd az összes kategória győztesét felülmúlva elhódította az abszolút bajnoki címet is, így ő lett a WBPF Mr. Universuma.

Forrás: Molnár Péter/Facebook

Molnár Péter a negyedik vb-jén tudott először aranyérmet nyerni - rögtön kettőt.

Nézze meg a győztes gyakorlatot!

A magyarok a legjobbak Európában

Dr. Axel Bauer, a WBPF nevű fitnesz- és bodybuilding világszervezet európai elnöke rendkívül elégedetten nyilatkozott a sportág Indiában rendezett világbajnokságáról. Az elnök híres ügyvéd Ausztriában, korábban a ma már konkurens másik világszövetség vezető tisztségviselője volt. "Nagyon büszke vagyok arra, hogy ennyire jól sikerült a WBPF hatodik világbajnoksága, amelyen 48 országból 550-en vettek részt. Jó látni, hogy a WBPF a budaörsi világbajnokság után ismét ilyen komoly viadalt tudott rendezni, amelyről több indiai újság és televízió is beszámolt. A sportágnak itt nagyon komoly hagyományai vannak, a rendezők csapata is kiválóan szerepelt. India kiváló rendezőnek bizonyult, a jövőben az indiai versenyzőket szeretnénk vendégül látni az európai nemzetközi versenyeken."

Axel Bauer, a WBPF nevű fitnesz- és testépítő szervezet európai elnöke Forrás: Origo

Magyarországot az európai mezőny legjobbjának nevezte. "Úgy vélem, Molnár Péter az utóbbi évtized legjobb genetikájával rendelkező versenyzője, aki rendkívül száraz és topformában van, nem csodálkoznék, ha a kategóriáján kívül az összetett győztesnek járó díjat is besöpörné. Nagy Hunor is éremesélyes, neki van a legjobban kidolgozott vádlija a mezőnyben" - mondta közvetlenül a döntők előtt, majd kiderült, hogy a sportvezető mindkét magyar esetében jól tippelt, Molnár ugyanis megnyerte a Mr. Universum címet, Nagy pedig bronzérmes lett.

Axel Bauer arról is beszélt, hogy nem csodálkozik azon, hogy a másik világszervezet magyarországi szekciója támadja a magyar versenyzőket, mert látják, hogy a WBPF milyen sikereket ér el és mennyire elismert lett világszerte. "Ráadásul Indiában egyedül a mi szervezetünket ismeri el a sportminisztérium és az olimpiai bizottság, így miniszterek, magas rangú kormánytagok és spordiplomaták társaságában néztük együtt a versenyeket" - nyilatkozta a WBPF alapítója. Hozzátette, remek döntésnek tartja, hogy jövőre Thaiföldön lesz a világbajnokság, mivel a thai versenyzők nagyon jók - a vb-n ők nyerték a női és a férfi csapatversenyt is -, az országban pedig rendkívül népszerű a sportág. Ráadásul a thai szövetség magas színvonalú kontinens- és világbajnokságot is rendezett.