Vágólapra másolva!
Éremesőt hozott a vasárnap a magyarok számára a Mumbaiban rendezett amatőr fitnesz- és testépítő világbajnokságon, a sportág egyik új kategóriájában, a sport physique-ben ugyanis Bogár János és Horváth András világbajnok lett, míg Vigh Domonkos bronzérmet nyert.

A sportosan kidolgozott, egészségesen izmos test, férfias megjelenés, arányos, esztétikus, szimmetrikus testalkat bemutatása mellett a versenyző egyéniségének, kisugárzásának, színpadi mozgásának és magabiztosságának elbírálása történik ennél a kategóriánál. A zsűri elsősorban a test szimmetriáját, arányait, férfias, sportos izomzatát értékeli az összbenyomás, a magabiztos kiállás mellett. Fontos az izmos, kockás has, a szép mosoly, a stílus és a fotogén arc - olvasható a WBPF magyar honlapján arról az új kategóriáról, amelyben arattak a magyarok a mumbai világbajnokságon.

Verseny előtt Forrás: Origo

A 170 és 180 centi közöttiek versenyében két magyar is indult, és a nagyon erős, 19 fős mezőnyben - több hazai versenyzőt is megelőzve - Horváth Andrást találta a zsűri a legjobbnak. "Úgy érzem, hogy azért sikerült nyernem, mert nem az izomtömeg számított elsődlegesen, hanem az esztétika, az arányosság, az összkép, a kisugárzás. Alig hiszem el, hogy világbajnok lettem, egyelőre a könnyeimmel küszködök" - nyilatkozta az Origónak Mumbaiban Horváth András.

Ugyanebben a kategóriában a tavalyi, budaörsi Világkupán aranyérmes Vigh Domonkos ezúttal bronzérmet nyert. "Ami feltűnt, hogy a színpadon nagyon lökdösődtek a versenyzők, ez csak a bodybuilderek között szokott jellemző lenni. Nagyon örülök a bronzéremnek, a barátnőm meg annak, hogy végre vége van a diétás időszakomnak" - mosolyodott el a sportoló.

Verseny után (balról jobbra: Vigh Domonkos, Horváth András, Bogár János) Forrás: Juha Pál/Origo

A 180 centisek felett tíz résztvevő volt. "A verseny előtt, ahogyan végig néztem a többieken, arra gondoltam, hogy hihetetlenül erős ez a mezőny, még annak is örülni fogok, ha bejutok a döntőbe a legjobb öt közé. Nagyon büszke vagyok erre a címre, jó nehéz kupát és érmet kaptunk" - mesélte Bogár János.

Füzi Krisztina különleges, zöld kontaktlencsében versenyezve szerezte meg a negyedik helyet a fitness physique-ben. A testépítő Bogáthi Árpád hajszállal maradt le a fináléról, míg Kelemen Zoltán 12. helyezett lett.

Forrás: Origo