Vágólapra másolva!
A hét végén elindul újra rajtkőre áll Czene Attila, az 1996-os atlantai olimpia bajnok úszója. Előbb egy új szabadidősport-eseménysorozat nyitó rendezvényén vesz részt, aztán egy családi mozgásfesztiválon, a budapesti Kopaszi-gáton.

Czene Attila vasárnap a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökeként és a Magyar Szabadidősport Szövetség elnökeként Hódmezővásárhelyen fog úszni, a Sportol a nemzet szabadidősport-mozgalom nyitóeseményén.

A mozgalom küldetése "minél több embert ösztönözni arra, hogy minél többet sportoljon és mozogjon", mondta az Origónak Czene Attila. A program kísérletképpen szeptembertől a három dél-alföldi megyében - Csongrádban, Békésben és Bács-Kiskunban - indul el, 2015-től pedig a tervek szerint már az egész Kárpát-medencére kiterjed majd.

Czene Attila Forrás: Magyar Szabadidősport Szövetség

Aki ingyenesen regisztrál tagkártyáért a mozgalom honlapján (www.sportolanemzet.hu), utána egyéni és családi kategóriában gyűjthet pontokat, és versenyezhet nyereményekért. A pontokat a csatlakozó sportlétesítményekben lehet gyűjteni, és ezeket a létesítményeket jelentős kedvezménnyel használhatják a kártyatulajdonosok.

Családi Fesztivál

Czenének a hódmezővásárhelyi úszása után Budapesten, a Kopaszi-gáton lesz jelenése. Ott rendezik meg délelőtt 10 órától délután 5 óráig a kilencven sportágat, illetve mozgásformát felvonultató Coca-Cola Testébresztő XVI. Családi Mozgásfesztivált.

Családjával együtt ott lesz, például, Polgár Judit, a sakktörténet legjobb női sakkozója (akit az idén választott tagjai közé a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete), válogatott karatésok és az MVM-Paks labdarúgói. Az MSZSZ becslése szerint 6-7000 ember fog sportolni a rendezvényen.

"A családok számára különleges családi tízpróbával készülünk, ahol különböző ügyességi feladatok, akadálypályák várják a csapatokat. Számítunk a csapatsportok megszállottjaira is, szivacskézilabda, futball, streetball, parkröplabda mérkőzéseken vehetnek részt a Kopaszi-gáton, de sok-sok olyan sportolási lehetőség is lesz, amelyek egyedül is kipróbálhatók" - mondta Czene Attila.