Vágólapra másolva!
Hat hete megműtötték Mészáros Mónika fitneszversenyzőt, aki tavaly decemberben tudta meg, hogy egy ritka típusú daganata van, ennek dacára folytatta a versenyzést. Betegen is sorra nyerte az érmeket, a koszovói Eb-n például harmadik lett. A 40 éves sportolónő nem adja fel, azért küzd, hogy tavasszal pódiumra állhasson.

Mészáros Mónikának hat hete egy két és fél órás műtét után kivették a jobb pajzsmirigyét. A bal bennmaradt, de kiderült, hogy abban is van egy csomó. Ezek után négy hétig még csak nem is sétálhatott, majd a szövettan eredménye most hétfőn nem a legjobb hírekkel szolgált. A finteszversenyző megtudta, hogy az egész kivett jobb oldali pajzsmirigye daganatos volt, igaz, jóindulatú, de azt is kimutatták a vizsgálatok, hogy a testében más helyeken - hónalj, lábszár, gége - is vannak csomók, amelyekről még nem tudni, hogy daganatok-e.

Kirúgták, miközben Eb-bronzérmes lett

Az orvosok egyelőre nem tudják, mik ezek, ezért további vizsgálatok várnak a sportolónőre. Mészáros Mónikát közben a WBPF-es Európa-bajnoki győzelme után kirúgták a munkahelyéről, azóta sem talált főállást, viszont megnyerte a budaörsi SportFestet. Júniusi cikkünk után több tv-műsorba is meghívták.

Mészáros Mónika újra az edzőteremben Fotó: Jose M. Moreira Martinez

Jelenleg hetente kétszer dolgozik a fitneszvilágbajnok Németh Dorottya edzőtermében, ugyanott, ahol hetente négyszer edz. A nehézségek ellenére sem mondott le ugyanis arról, hogy visszatérjen a pódiumra - méghozzá egészségesen.

"Hét kilót híztam, mivel nem volt, ami irányítsa a hormonháztartásomat, ezt most gyógyszerrel állítják be. Két hete ugyanúgy gyakorlok, mint az idei versenyek előtt. Edzőm, Sákovics Virág nem kímél, én pedig ugyanúgy mindent beleadok, mint a versenyek előtt. A célom, hogy a tavaszi szezonban újra a versenyszínpadon álljak, kedden például reggel hatkor kezdtem a mozgást, hetente négyszer járok ide" - magyarázta az Origónak mosolyogva. Azt mondta, igyekszik vidám és optimista maradni, mert tudja, hogy csak így juthat át a nehézségeken.

A gyerekeinek nem mondta el

"A gyerekeimnek még nem mondtam el a diagnózist, de szerintem nem fogja őket kiütni a hír, mert tudják, hogy én soha nem adom fel, és a céljaimat mindig elérem."

Forrás: Molnár Ákos

Mónika egyébként tavaly, 39 évesen kezdett el versenyezni, és az ismerősei nem hitték el, hogy fél év alatt milyen lett a teste. "Rengeteg üzenetet kaptam utána, egyszer az edzőteremben idejött hozzám egy lány, megismert, és azt mondta, hogy csak miattam kezdett el mozogni. Én ennek is nagyon örülök."