Vágólapra másolva!
Jorge Lorenzo, a MotoGP egyik legnagyobb sztárja élete legrosszabb futamának tartja a hétvégit. Marc Márquez megint nyert, majd a motoron úszva ünnepelt a célban.

Az elmúlt öt évben két MotoGP-vébét nyerő, háromszor ezüstérmes Jorge Lorenzo úgy érzi, a hétvégén pályafutása mélypontjához érkezett. Csak 13. lett Hollandiában, ahol tavaly kulcscsontját törte egy edzésen, ám hihetetlen módon a futamon a 12. helyről rajtolva ötödik lett.

Idén azonban kísértette a tavalyi bukás, mint az Autosportnak elmondta, a motor "nagyon jó volt vizes és száraz pályán is, csak én teljesítettem rosszul." A küzdőképességéről híres versenyző nem beszélt mellé: "Alig volt önbizalmam, nem akartam olyat esni, mint tavaly. Bocsánatot kérek a csapattól és a szurkolóimtól, életem legrosszabb versenyét futottam."

"A száraz pályán még volt önbizalmam, de a vizes aszfalton előjöttek a tavalyi emlékek, melyeket talán nem tisztáztam magamban" - ismerte be. "Ha valami hasonló történik a jövőben, remélem, kevésbé félek majd a bukástól."

Lorenzo az első nyolc futamon mindössze 81 pontot szerzett, ezzel ötödik a pontversenyben, míg a címvédő Marc Márquez megnyerte mind a nyolc idei versenyt, így 200 pontja van.

Minden idők legfiatalabb csúcskategóriás világbajnoka a motoron úszva ünnepelte a vizes pályán aratott győzelmét (1:20-tól a videón):

MotoGP, a pontverseny állása nyolc futam után: 1. Márquez 200 pont, 2. Valentino Rossi 128, 3. Dani Pedrosa 128, 4. Andrea Dovizioso 91, 5. Lorenzo 81.

Július 13-án a németországi Sachsenringen folytatódik a vébé.