Vágólapra másolva!
Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig után vasárnap a nehézsúlyú Bor Barna is bronzérmet szerzett a cselgáncsozók havannai világkupaversenyén, a 2016-os riói olimpia kvalifikációs sorozatának második állomásán.

A kubai tornára a vártnál kevesebb - harminckilenc országból nagyjából háromszáz - judós érkezett, ugyanakkor minden súlycsoportban nagyon erős mezőny indult.

Így volt ez a plusz 100 kg-ban versenyző Bor kategóriájában is, aki hozta az első két mérkőzését: az Atomerőmű SE világbajnoki ezüstérmese előbb ipponnal verte ecuadori riválisát, majd vazaris hátrányt dolgozott le a hazaiak nagy reménysége, Oscar Brayson ellen – méghozzá az utolsó fél percben, végül leszorítással a magyar dzsúdós nyert. Ugyanakkor az elődöntőben gyors vereséget szenvedett az orosz Szajidovtól. A bronzmeccsen már nem kellett tatamira lépnie a kétszeres Eb-ezüstérmes grúz Adam Okruasvilivel, aki sérülés miatt nem állt ki ellene.

A két bronzérmesen kívül a magyar csapatból Fogasy Gergő (100 kg) az ötödik, Krizsán Szabolcs (81 kg) pedig a hetedik helyen zárt az olimpiai kvalifikációs Grand Prix-viadalon.

A nemzetközi szövetség, az IJF sorozata, a World Judo Tour Kuba után Magyarországon folytatódik: két hét múlva Budapesten, a Papp László Sportarénában rendeznek Grand Prix-viadalt, amelyre a világ minden pontjáról hatszáz judóst várnak, és a magyar színekben ötvenhat versenyző lép majd a küzdőtérre - írta a magyar szövetség honlapja.