Vágólapra másolva!
Csörgő Adrienn megannyi második hely után 2012-ben megnyerte a WBPF nevű fitnesz- és testépítő szervezet világbajnokságát, majd úgy tűnt, hogy soha többé nem fog versenyezni. Edzőként és versenybíróként azonban megjött a kedve hozzá, hogy ismét színpadra álljon, szombaton a több világ- és Európa-bajnokot felvonultató budaörsi Magyar Nagydíjon bárki megnézheti, mennyire bedurrantak a sportolónő izmai.

A visszatérésről hirtelen felindulásból döntött Csörgő Adrienn. "Január óta zömmel tisztán étkeztem, és célzottan edzettem azokat a testrészeimet, amelyekről tudom, hogy 'gyengék'. Ennek az eredménye, hogy 68 kilóra tömegeltem fel - izomban" - meséli az Origónak a világbajnok, akinek korábban 58 kilós volt a versenysúlya.

Forrás: Richard Rico G.

"Májusban egy edzésemen Kökény Béla (WABBA abszolút világbajnok testépítő) félig viccesen megjegyezte, olyan jó formában vagyok, hogy simán fel tudnék készülni a június 7-ei, színvonalasnak ígérkező budaörsi Open Grand Prix-re. Egy órával később odamentem hozzá, és csak annyit mondtam: csináljuk meg!" - emlékszik vissza.

Adrienn kőkeményen belevetette magát az edzésekbe, Kökény Béla pedig minden lépését figyelte. "Három héten át csirke-rizs-jégsaláta volt a menü, még reggelire is. Már ezzel álmodtam. A combhajlító- és a farizmom a gyengém, ezekre célzottan kezdtünk edzeni, én pedig napról napra durván változtam. Meglepődtem, mert bebizonyosodott, hogy ha egyszer elérsz egy jó formát, akkor az izom emlékszik, és rövidebb idő alatt reagál, mint hinnéd."

Forrás: Richard Rico G.

A diéta nem nagyon hatja meg a bajnoknőt (a csoki azért hiányzik neki), valójában egyetlen egy dolgot nem szeret a felkészülésben: "Az arcom bevékonyodik, és nem nyújt túl egészséges látványt. Tény, hogy jobban szeretem a versenyidőszakon kívüli, 'off' formámat. De ez van, a győzelemért áldozatot kell hozni."

Adrienn nagyon motivált a hazai pálya miatt. "Nagyon szeretnék a bangkoki világbajnoki címem mellé a családom, barátaim, edzetteim és minden szurkoló előtt egy gyönyörű győzelmet aratni. Mi megtettünk mindent, remélem, a bírók is így értékelik majd."

Forrás: Richard Rico G.

A világbajnoknő a budaörsi fitnesz- és testépítő Grand Prix-n a 165 centi felettiek athletic physique kategóriájában indul. A viadalt a Budaörsi SportFest részeként rendezik meg szombaton. (A részletes programot és a jegyárakat itt nézheti meg. A budaörsiek és a 14 éven aluliak ingyen megnézhetik a versenyt a budaörsi Városi Sportcsarnokban, a kültéri programokért nem kell fizetni).