Vágólapra másolva!
Polgár Ildikó hat éve Miss Hungary lett, a szépségversenyek világából aztán kilépett, majd egy családi tragédia után eldöntötte, hogy a fitneszsportban is kipróbálja magát. Szegeden magyar bajnokságot nyert, a koszovói Európa-bajnokságon pedig a második helyen végzett. Pénteken államvizsgázik, másnap pedig bárki megnézheti a fitneszversenyzőnőt a budaörsi SportFesten.

"Sírtam. De nem azért, mert az lett volna az álmom, hogy szépségversenyt nyerjek. Sokkal inkább azért, mert tudtam, mennyit kellett dolgoznom ezért a győzelemért" - emlékszik vissza arra a napra Polgár Ildikó, amikor 2008-ban megválasztották Magyarország legszebb nőjének a Miss Hungaryn.

Sokakat meglepett, hogy a győzelem után leszámolt a szépségversenyekkel. "Tizenhat éves korom óta dolgozom modellként, de akkor úgy döntöttem, nem szeretnék kimenni több nagy világversenyre, mert nem olyan izgalmas, mint ahogy az emberek gondolják. Kínában, például, 87 lány volt összezárva reggel hattól hajnali egyig."

Ezüstérmes lett a májusi fitnesz-Eb-n Forrás: Solymosi Márton/Pixelmester.hu

"Igazi anorexiás kinézetű gyerek voltam, nagyon nehezen fejlődöm, a mostani súlyom hat hónap kőkemény edzés eredménye, de még mindig csak négy kilóval mutat többet a mérleg, mint korábban. Az edzőtermi látogatás előtt vékony, csontos voltam, kinn voltak a bordáim, laposabb volt a fenekem, semmi izom nem volt rajtam. Szépségkirálynő koromban azért más volt, előtte 5-6 kilót híztam. A legjobban a mostani formám tetszik, de még szeretném fejleszteni."

Ildikó jól keresett a Miss Hungary-győzelem után, egy év alatt többet, mint az utóbbi három évben összesen. Sok munkája volt, filmforgatáson is részt vett. Mint mondja, egyre több filmforgatás van Magyarországon, oda pedig kellenek a szép lányok. "A Die Hardban például legalább 50 szép lány volt összezárva" - jegyzi meg. Aztán egy hipermarket arca volt, a hatos lottónál pedig asszisztensként dolgozott. "Én voltam az a mosolygós lány, aki kibontotta a gömböket és felmutatta a számokat."

Forrás: Solymosi Márton/Pixelmester.hu

Aztán sötét időszak következett az életében: "Négy éve meghalt a párom, majd nem sokkal később az apukám is. De már túl vagyok rajta" - fogja rövidre ezt az időszakot. Tavaly megszakította a modellmunkáit, PR-osként dolgozott Tenerifén. "Nem voltam százszázalékosan boldog. Nem megfelelően álltak a megrendelők a munkához, illetve nem volt olyan párkapcsolatom, ami visszahúzott volna."

Aztán hazatért, tavaly novemberben meglátta Németh Dorottya fitneszvilágbajnok hirdetését, és jelentkezett a MyBody Babes nevű csapat nagy átalakítására. "Felkészítőm, a korábbi NB I-es röplabdázó Sákovics Virág már a második-harmadik edzésem után mondta, hogy versenyeznem kellene, ha ilyen szépen bedurrannak az izmaim egy-egy edzéstől. Decemberre eldöntöttem, hogy versenyezni fogok. Amikor karácsonykor azt vettem észre, hogy nem eszem a finom ünnepi menüből, hanem súlyzózom a gardróbszekrény előtt, akkor jöttem rá, hogy tényleg kitartó vagyok."

Polgár Ildikó egészen másképp néz ki most, mint hat éve, persze a szépségversenyek előtt is nagyon oda kellett figyelnie a testére. "A Miss Hungary előtt négy hónapig edzettem. Heti öt-hat alkalommal jártam edzőterembe, és sokkal jobban odafigyeltem az étkezéseimre, mint előtte. De nem ennyire tudatosan, mint most, amikor grammra pontosan ki van számolva, hogy miből mennyit ehetek. Akkor nem is kardióztam, míg most hetente többször is éhgyomorra futok reggel, hogy lemenjen rólam a maradék zsír is. A szépségversenyen elég egy lapos has, és bár a fitnesz-Eb-n a mi kategóriánkban (modell physique) nem kell kockás has, azért már látható kell, hogy legyen az izom."

Most pedig boldog Eb-ezüstérmesnek mondhatja magát, a célja, hogy ősszel az indiai vb-n is induljon, közben pedig modellként dolgozik.

De addig is. "Pénteken államvizsga (egészségfejlesztés szak), szombaton a Hungarian Grand Prix lesz Budaörsön. A non-stop tanulás mellett addig ebből kellene a legjobb formát varázsolni. Kemény menet lesz" - így Ildikó, akinek a formáját a szombati, budaörsi Grand Prix-viadalon bárki személyesen is leellenőrizheti.

Forrás: Solymosi Márton/Pixelmester.hu