Vágólapra másolva!
Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy minden évben rekordmezőny vesz részt a Telekom Vivicittán. Ez ezúttal is így volt, 20750-en húztak futócipőt. A Magyar Telekom az eseményre számos új funkcióval kibővítette az ingyenes okostelefon-futóalkalmazását, a Futótársat.

Idén 57 országból érkeztek futók a Telekom Vivicittára. A szervezők információi szerint egészen távoli vidékekről is érkeztek futók. Azerbajdzsánból, Bolíviából, Pakisztánból, Vietnámból, Venezuelából, de a legtöbb, száznál is több külföldi Horvátországból és Angliából indult Budapesten.

A két korelnök bőven 70 év fölötti volt. A férfiaknál a 82 éves Melichár György (10 km), a nőknél pedig a 7 km-t futó Sztarenszky Tiborné volt a legidősebb. aki szombaton ünnepelte a 79. születésnapját.

Már 11 nappal az esemény előtt leadták az 5500. jelentkezést félmaratonra, ezért az utolsó héten nem lehetett nevezni a 21 097,5 méteres távra. A rendezvény történetében most először fordult elő, hogy betelt a létszám.

Forrás: Futanet.hu

Futótárs
Hosszabb tesztidőszak után megújult és kibővült a Telekom ingyenes okostelefon futóalkalmazása, a Futótárs. Az alkalmazás amatőr és profi futók bevonásával készült, a fejlesztésben meghatározó szerepet vállalt Kropkó Péter, Magyarország többszörös bajnok triatlonistája és a budapesti Ironman-verseny szervezője. A tudásában és küllemében is teljesen új magyar nyelvű applikáció helymeghatározás-funkció segítségével valós időben mutatja a futó aktuális helyzetét az okostelefon képernyőjén.

Az iOS és Android operációs rendszerű telefonra letölthető alkalmazás azonban nemcsak a futás közben nyújt hasznos információt, hanem szakemberek által összeállított, személyre szabott edzéstervet is kínál, tanácsokat nyújt az edzéshez a kocogóknak és a versenyre készülőknek egyaránt. A Futótárs ellenőrzi az edzésterv végrehajtását, hangutasításokkal segít a futás során, és megőrzi az eredményeket: statisztikát készít, amelyek később grafikonon is visszanézhetők.