Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, Gerrie Nel kezdi felőrölni a barátnője meggyilkolásával vádolt Oscar Pistoriust, a paralimpiai bajnok futó ugyanis egyre fáradtabbnak és frusztráltabbnak tűnik a kérdések özöne miatt. Nel többször is ellentmondásba keverte és hazugnak nevezte a sportolót.

A harcias, kemény stílusa miatt csak Pitbullnak becézett ügyész, Gerrie Nel már szerda óta bombázza Pistoriust a keresztkérdésekkel, és láthatóan az a célja, hogy ellentmondásba keverje a sportolót.

Pistorius tagadta, hogy lőni akart volna a végzetes éjszakán, csak annyit ismert el, kész volt arra, hogy lőjön, mert attól félt, megtámadja őt az állítólagos betörő. "Nem akartam megölni senkit, üvöltöttem a betörőnek, hogy hagyja el a házam" - magyarázta a sportoló, Nel viszont nem tartja életszerűnek, hogy ahelyett, hogy barátnőjével együtt elhagyták volna a hálószobát, Pistorius inkább veszélybe sodorta magát. "Nem akartam elszaladni, én nem olyan vagyok" - hangzott erre Pistorius válasza.

Nel azt sem értette, hogyan fordulhatott elő, hogy a nő, aki mindössze 3 méterre volt Pistoriustól, nem kezdett el kiabálni, amikor a sportoló a pisztollyal a kezében üvöltözött a betörőnek, hogy távozzon a házából. Pistorius azzal védekezett, hogy a nő azért maradt csöndben, mert megjijedt. "Nem volt megijedve semmitől, csak magától. Magától félt" - támadott újra Nel.

Az ügyész többször is sarokba szorította Pistoriust, és megvádolta azzal, hogy megváltoztatja a vallomását. Nel ellentmondásba keverte a futót, amikor arról érdeklődött, miért nem jelzett az általa bekapcsolt riasztó, ha tényleg betörő járt a házban.

Pistorius azt mondta, lehet, hogy a házban végzett munkálatok során leszedték az érzékelőket, mire az ügyész azon értetlenkedett, ha így volt, miért nem mondta ezt korábban. Nel azt sem értette, hogyan volt lehetséges, hogy Pistorius nem értesítette a rendőrséget sem egy korábbi betörésnél, sem akkor, amikor állítólag rálőttek az autópályán. A sportoló válasza az volt, úgy érezte, a rendőrség nem tudna semmit sem tenni.

Az ügyész többször is hazugnak nevezte Pistoriust - a bíró egy ízben figyelmeztette is Nelt -, és azt is megjegyezte, ha már hazudik, legalább tartsa magát a saját verziójához. "Tudta, hogy Reeva ott van az ajtó mögött, és lelőtte őt. Csak ennek van értelme" - támadott az ügyész, mielőtt a tárgyalás berekesztését kérte volna. Folytatás hétfő délelőtt.