Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert számára az lesz a legfontosabb a hétvégén, hogy ne törje össze az autóját, és a hungaroringi verseny előtt minél több kilométert menjen.

A hétvégén Marokkóban elkezdődik a túraautó-világbajnokság (WTCC), majd egy héttel később Franciaországban folytatódik, mielőtt Magyarországra jönne a mezőny. Az egyetlen magyar versenyző, Michelisz Norbert szerint sokan óvatosnak lesznek a hétvégén.

"Mindössze egy héttel később a Paul Ricardon folytatódik a szezon. Tehát, ha valaki esetleg összetörné a kocsiját, veszélybe kerülne a franciaországi indulása. Alkatrészhiány miatt ránk ez hatványozottan igaz. Nehéz lesz az idénynyitó, és nem is feltétlenül azért, mert nem ismerem még igazán az autót, sokkal inkább azért, mert számos alkatrész még nem áll a rendelkezésünkre" - fogalmazott Michelisz a blogján.

A harmadik futamot május negyedikén a Hungaroringen rendezik, a magyar versenyző szeretné, ha addigra minél több kilométer lenne a lábában és az autóban, és versenyképes lenne a hazai rendezésű futamon.

Michelisz és az idei Honda Forrás: Zengő Motorsport

Michelisz reménykeltőnek találja, hogy tavaly feküdt a marrákesi pálya a Hondának, hiszen Gabriele Tarquini pole pozíciót szerzett itt, holott az azt megelőző monzai helyszínen még kiábrándító, másfél másodperces volt a hátrány a Chevrolettel szemben.

"A nagy esélyes természetesen ezúttal a Citroen, irtó nehéz lesz őket megfogni. Ráadásul abban is hiába reménykedünk, hogy Sébastien Loeb és José María López hátrányban lesz, amiért még sosem versenyeztek itt korábban, hiszen a marokkói pálya vonalvezetése nem bonyolult, az első szabadedzés végére szinte teljesen kiismerhető. Tehát nemcsak Yvan Muller, hanem várhatóan mindhárom Citroen-pilóta nyeregben lesz. Arra számítok, hogy mi a Chevrolet-vel leszünk azonos szinten, tehát reális esélyünk lehet az első tízben, azaz pontszerző helyeken végezni" - fogalmazott Michelisz.