Vágólapra másolva!
Szivós Márton világbajnok vízilabdázót kezdődő szívinfarktussal műtötték, az intenzíven van, de állapota stabil.

Szivós Márton, a magyar férfivízilabda-válogatott tagja péntek este, csapata bajnoki mérkőzése után kezdődő infarktus miatt kórházba került, megműtötték, állapota stabil - közölte a Szegedi Vízilabda Egylet.

A péntek este Budapesten lejátszott Vasas-Szeged OB1-es bajnoki mérkőzés negyedik negyedében Szivós Márton hirtelen mellkasi fájdalmat érzett. A mérkőzés után is fennálló, szűnni nem akaró tünetei miatt a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájára szállították, ahol az orvosok kezdődő infarktust diagnosztizáltak, majd azonnali sikeres szívkatéteres műtétet hajtottak végre a 32 éves vízilabdázón.

A világbajnok sportoló stabil állapotban van, jelenleg az intenzív osztályon fekszik - tudatta a klub, amely mielőbbi gyógyulást kíván játékosának.

Nem kizárt, hogy folytathatja

A Ferencváros pólósa, Paján Viktor hajnalban meglátogatta a kórházban Szivós Mártont, és a fradi.hu-nak pozitív fejleményekről tudott beszámolni.

"Pillanatok alatt megtudtuk, hogy Marcival valami baj van" – fogalmazott Paján. – Hajnalban meg is látogattuk Ambrus Tamással és Varga Zsolttal. Elmondták, hogy egy vérrög keletkezett a szívében, és ez vezetett egy enyhébb lefolyású infarktushoz. Marci nemcsak hogy jól van, de az orvosok tájékoztatása szerint az sem kizárt, hogy folytathatja a sportolói pályafutását. A Vasas elleni meccsen lett rosszul, de nem annyira, hogy eszméletét veszítse. Kocsiba ült, de a fájdalma nem múlt, ekkor úgy érezte, hogy szólnia kell. Azt mondták az orvosok, hogy ha nem megy kórházba, akkor nagyobb baj is történhetett volna. Marci nem csak korábbi klubtársam, hanem gyerekkori legjobb barátom. Együtt nőttünk fel, együtt jártunk iskolába, egyetemre, és a Honvédban együtt sportoltunk. Ő több nekem, mint egy egyszerű barát. Erős srác, fel fog épülni!" - zárta beszámolóját bizakodóan a Fradi játékosa.

Szivós csapata, a Diapolo-Szeged Facebookon üzent a játékosnak:

"Drága Marci!

Gyógyulj meg, légy erős, és biztos, hogy jó kezekben vagy. Most ez a legfontosabb! Egyet tudj: mi nagyon szeretünk. A csapat, az edzői stáb, a klubvezetés, a támogatók, és a népes szurkolótáborunk. Ez a szeretet adjon neked erőt a felépüléshez. Nagy harcos vagy, egy igazi kapitány, aki képes magával ragadni mindenkit. A góljaid, a passzaid, a zseniális labdaszerzéseid mind-mind olyan momentum, amiért nagy kedvenc lettél Szegeden. Lehet most nagy szavakat írni, mondani, de mi azért szorítunk neked, hogy egészséges legyél, rendbe jöjjél. Marci! Gyógyulj!"

Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központ igazgatója, aki éjszaka maga döntött a beavatkozásról, és az analízisben is részt vett, bizakodó a játékos jövőjét illetően, és úgy véli, akár a teljes gyógyulásra is van esély.